Γιατί η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

 Γιατί η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». «Αμετανόητο» τον χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι χαρακτηρίζει το υπερσυγκεντρωτικό κράτος που δημιούργησε «κατάκτηση για τη χώρα». 

  • «Ο ελληνικός λαός θα πάρει στις 21 Μαΐου μια απόφαση αλλαγής καταδικάζοντας πολιτικές που αναπαράγουν αδιέξοδα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Ο αμετανόητος Πρωθυπουργός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά υπερήφανος για την κυβέρνησή του, που αύξησε τις ανισότητες, προέβη σε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων και εξυπηρετήσεων ημετέρων και οδήγησε σε μια πρωτοφανή διολίσθηση του κράτους δικαίου», αναφέρει και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως το υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος των ημετέρων είναι «μια κατάκτηση για τη χώρα».

Και καταλήγει: «Την πραγματική αξιολόγηση όμως των πεπραγμένων του δεν θα την κάνει ο ίδιος υπό συνθήκες αυταρέσκειας αλλά ο ελληνικός λαός, που θα πάρει στις 21 Μαΐου μια απόφαση αλλαγής, καταδικάζοντας πολιτικές, που αναπαράγουν αδιέξοδα, μόνο και μόνο για να κρατούν τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα στην πρωτοκαθεδρία ενός καχεκτικού, ξεπερασμένου από την πραγματικότητα, δικομματισμού».

ΜέΡΑ25

Στο δικό του σχόλιο, ο Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και σημειώνει: 

«Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ουσιαστικά τη Χάγη μετά τις εκλογές για τα ελληνοτουρκικά, με συνυποσχετικό μετά από “σύρσιμο” σε διμερείς διαπραγματεύσεις που θα είναι καταστροφικό. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε σε μια Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των χωρών της Ανατ. Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη».

Σχετικά Άρθρα