Συγκίνηση στην Τουρκία: Μητέρα έσμιξε με το μωρό της 2 μήνες μετά τους φονικούς σεισμούς (vid)

 Συγκίνηση στην Τουρκία: Μητέρα έσμιξε με το μωρό της 2 μήνες μετά τους φονικούς σεισμούς (vid)

Ο σεισμός που έπληξε πριν από δύο μήνες την Τουρκία και τη Συρία άφησε πίσω του πολλά θύματα, συντρίμμια και κατεστραμμένες ζωές. Άφησε, επίσης, πολλούς αγνοούμενους και ανθρώπους στα αζήτητα. Μεταξύ αυτών και ένα μωράκι, μόλις 3,5 μηνών.

Η μικρή Vetin ή αλλιώς «μωρό θαύμα», ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην επαρχία Hatay, στα νότια της χώρας, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Οι φωτογραφίες που τη δείχνουν σαστισμένη στα χέρια των διασωστών είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πριν από λίγες ημέρες, το αρμόδιο υπουργείο την παρέδωσε στη μητέρα της, τη Yasemin Begdas, 54 ημέρες μετά τον σεισμό.

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1642799069360791554

Η Vetin νοσηλεύτηκε αρχικά σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων και κατόπιν μεταφέρθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Άγκυρα. Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι η Yasemin ήταν η μητέρα της και το παιδί επέστρεψε στα Άδανα. H επανένωσή τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα.

«Η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της είναι ένα από τα πολυτιμότερα καθήκοντα στον κόσμο» είπε η υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ.

O πατέρας της μικρής Vetin και τα δύο αδέρφια της σκοτώθηκαν στον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι 56,000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν σε Τουρκία και Συρία.

Σχετικά Άρθρα