Προβάδισμα Παππά έναντι Μπακογιάννη δείχνει δημοσκόπηση για τον Δ. Αθηναίων – Ισοπαλία Πατούλη-Ιωακειμίδη στη Περιφέρεια

 Προβάδισμα Παππά έναντι Μπακογιάννη δείχνει δημοσκόπηση για τον Δ. Αθηναίων – Ισοπαλία Πατούλη-Ιωακειμίδη στη Περιφέρεια

Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων του γνωστού και αγαπητού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο οποίος έχει λάβει ήδη την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο Αθηναίων, έναντι του Κώστα Μπακογιάννη δείχνει δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr. Τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και δείχνουν πως η ανατροπή μπορεί να έρθει τόσο στο Δήμο των Αθηνών όσο και στην Περιφέρεια Αττικής όπου καταγράφεται ισοπαλία ανάμεσα στον τωρινό περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τη νέα υποψηφιότητα του κ. Ιωακειμίδη.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης γίνονται ακόμη σημαντικότερα, αν σκεφτεί κανείς το πρώιμο στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι υποψηφιότητες Παππά και Ιωακειμίδη, με αυτή του μπασκετμπολίστα να μην έχει ακόμη καν ανακοινωθεί επίσημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την δημοσκόπηση:

-1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).

-Όπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

Η απάντηση των πολιτών στην πρόθεση ψήφου:

“Ισοπαλία” Πατούλη -Ιωακειμίδη

Έκπληξη, όμως, έχουμε και στην αξιολόγηση των υποψηφίων για την Π. Αττικής, με το σημερινό περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να έρχεται “ισοπαλία” (28%) με τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη. Βασικό μειονέκτημα του πρώτου το υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (55%) και του δεύτερου η χαμηλή αναγνωρισιμότητα. Από τους υπόλοιπους υποψήφιους το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφει ο κ. Σγουρός (18%), ενώ ο κ. Πρωτούλης βρίσκεται στο 9%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρο (3%) είναι αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για τον κ. Κασιδιάρη που μετρήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων.

Σχετικά Άρθρα