Προάγγελος προεκλογικής περιόδου η κόντρα στη Βουλή – Υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις – Η απάντηση της κυβέρνησης στον Μπογδάνο

 Προάγγελος προεκλογικής περιόδου η κόντρα στη Βουλή – Υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις – Η απάντηση της κυβέρνησης στον Μπογδάνο

Με τη λήξη των εργασιών της Βουλής χάθηκε μια μεγάλη ευκαίρια από όλα τα κόμματα της εθνικής αντιπροσωπείας για να συναινέσουν στο εκλογικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και να στείλουν την «παραμονή» των εθνικών εκλογών ένα ηχηρό μήνυμα προς τον νεοναζισμό κι ένα ουσιαστικό μήνυμα δημοκρατίας προς τους πολίτες.

Η Βουλή έριξε την αυλαία των εργασιών της προβάλλοντας ταυτόχρονα μια εικόνα απο το μέλλον και των όσων ενδεχομένως θα επικρατήσουν μέχρι τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαίου. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, επικράτησαν υψηλοί τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση, μετωπική σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συναίνεση υπό όρους απο το ΠΑΣΟΚ και οχύρωση των μικρότερων κομμάτων στην αντιπολιτευτική γραμμή προσδοκώντας προφανώς πολιτικά οφέλη.

  • Το βήμα της Βουλής χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό μπαλκόνι απο τους περισσότερους ομιλητές ενώ αρκετοί βουλευτές προτίμησαν να βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες δίνοντας την «μάχη του σταυρού» παρά να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Το κλίμα στα γαλάζια πηγαδάκια ήταν βαρύ καθώς όλοι γνωρίζουν πως έχουν μπροστά τους μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής έκανε ακόμα και προβεβλημένα στελέχη της παράταξης να αναλογιστουν πως θα περάσει καιρός μέχρι να ξαναβρεθούν στα έδρανα της Βουλής. 

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας «αποχαιρέτησε» την έδρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των εργασιών του Κοινοβουλίου  απευθύνθηκε προς τους βουλευτές λέγοντας:

  • «Σαν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι, σαν που σας αξίζει που αξιωθήκατε μια τέτοια πόλη να επανέλθετε με την ψήφο του λαού και στην επόμενη Βουλή, υγιείς, παραγωγικοί και χρήσιμοι για να υπηρετήσετε τον ρόλο σας και την αποστολή σας». Ο «αποχαιρετισμός» του Προέδρου καταχειροκροτήθηκε απο όλες τις πτέρυγες της Βουλής. 

Το βάρος της χθεσινής συνεδρίασης σήκωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα περί προχειρότητας κι αντισυνταγματικότητας της νομοθετικής ρύθμιση τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής.  

  • Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο να απέχει απο την ψηφοφορία και η σφοδρή κριτική που άσκησε έριξε νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για  προσχήματα που αφορούν τη διαδικασία και για στάση που τελικά βολεύει εγκληματικές οργανώσεις να συμμετέχουν στις εκλογές. 

Τέλος, όσον αφορά τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου πως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κυβερνητικές πηγές απαντούν κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Επισημαίνουν πως ο Κ. Μπογδάνος επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις με Fakenews και υπογραμμίζουν πως η ΝΔ είναι η παράταξη που οδήγησε τη Χρυσή Αυγή ενώπιον της δικαιοσύνης και επί της διακυβέρνησής της ολοκληρώθηκε η δίκη και τα στελέχη της καταδικάστηκαν ως εγκληματίες κι οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα