Το ΠΑΣΟΚ κάνει χιούμορ για τον Αντώναρο. Δεν εξηγείται αλλιώς…

 Το ΠΑΣΟΚ κάνει χιούμορ για τον Αντώναρο. Δεν εξηγείται αλλιώς…

Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει μία αναμφίβολα πρωτοποριακή αίσθηση του χιούμορ. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη διέθεσε έστω και ένα λεπτό από τον πολύτιμο προεκλογικό χρόνο της για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Βαγγέλη Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα πιο (αυτο)σαρκαστική, όμως, είναι η σχετική επιχειρηματολογία. Σύμφωνα, λοιπόν, με την σχετική ανακοίνωση (…πηγών), αναφέρεται:

«Με ποια αξιοπιστία όμως θα φέρει εις πέρας τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, όταν ο κ. Τσίπρας εναντιώθηκε σε όλες τις σημαντικές τομές που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες, όπως η Διαύγεια, το opengov και ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας;», διερωτάται το κόμμα όταν «εντάσσει, επιπλέον, στα ψηφοδέλτια του κόμματός του τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, μη παρεκκλίνοντας ούτε γραμμή από το δόγμα της απενοχοποίησης του Κώστα Καραμανλή, που υπηρετεί όλα τα χρόνια».

Επίσης το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται αν ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Ευάγγελο Αντώναρο «ποια είναι η κυβέρνηση και ποιος ο Πρωθυπουργός, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009 για να τη σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ;»

Γιατί αποτελεί ένδειξη παιχνιώδους διάθεσης με ισχυρή δόση αυτοσαρκασμού η ανακοίνωση;

Διότι, το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στον Αντώναρο επειδή ήταν αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και (μετά την παραίτηση του Θόδωρου Ρουσσόπουλου, το φθινόπωρο του 2008) κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Όμως, υπουργός Πολιτισμού και ισχυρός παράγων στην ίδια κυβέρνηση ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο συνεργάστηκε και συγκυβέρνησε, μόλις τρία χρόνια μετά την “χρεοκοπία Καραμανλή”. Και διότι στην συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ συνεξουσίασε με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή. Άρα, πώς κατηγορείς τον port parole της κυβέρνησης Καραμανλή, όταν έχεις καθήσει στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με το “καραμανλικό σύμπαν” εκείνης της εποχής, αλλά και με εκείνους (του ΛΑΟΣ) που ο Καραμανλής χαρακτήρισε “άκρα”;

Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι κόμμα; Φυσικά όχι. Το κόμμα που κυβέρνησε μέχρι το 2009 ονομάζεται …Ν.Δ. Με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν συγκυβέρνησε μόνο την περίοδο 2012-14, αλλά επιδιώκει υπό όρους να συγκυβερνήσει και τώρα. Εκτός εάν θεωρεί πως την χώρα την χρεοκόπησε προσωπικά ο Καραμανλής και ο …εκπρόσωπός του Αντώναρος και το κόμμα ουδεμία ευθύνη φέρει, όπως και το τότε υπουργικό του συμβούλιο.

Όλα αυτά, δεν βγάζουν νόημα…

Υ.Γ Και κάτι προς Συριζαίους που έβγαλαν -όπως λένε- φλύκταινες με την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα Αντώναρου. Ο τελευταίος ήταν καλός όσο επιτίθετο και πολύ σκληρό και προσωπικό τόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι καλός για να περάσει στο “ιερό” των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, να ασκεί κριτική στον Μητσοτάκη ως … άτακτος καταδρομεύς αλλά να μην ενταχθεί στον τακτικό στρατό; Ωραία νοοτροπία. Ούτε ο Πολάκης δεν την υιοθετεί…

Σχετικά Άρθρα