Τουλάχιστον 4 νεκροί από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις

 Τουλάχιστον 4 νεκροί από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν σήμερα το μεσημέρι από χιονοστιβάδα στον παγετώνα Αρμανσέτ των Αλπεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν στο Twitter.

Ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Εννέα ακόμη άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο που έπληξε η χιονοστιβάδα στην κωμόπολη Κονταμίν-Μονζουά, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές της Οτ-Σαβουά.

Η χιονοστιβάδα είχε μήκος ενός χιλιομέτρου και πλάτος 100 μέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και δεύτερης χιονοστιβάδας στην περιοχή.

«Οι διασώστες εξακολουθούν να εργάζονται. Σας ευχαριστούμε για τη δράση σας», έγραψε ο ΥΠΕΣ στο Twitter. Σύμφωνα με τον νομάρχη, που επικαλείται το Le Dauphiné liberated, «η έρευνα συνεχίζεται γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι υπήρχε μόνο μία ομάδα στην περιοχή τη στιγμή της χιονοστιβάδας».

Χωροφύλακες, πυροσβέστες και ιατρική ομάδα συμμετέχουν στις έρευνες μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά, συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.