Άνοιξε ο δρόμος για debate Μητσοτάκη – Τσίπρα; – Η αναφορά του πρωθυπουργού και η απάντηση Τσίπρα (vid)

 Άνοιξε ο δρόμος για debate Μητσοτάκη – Τσίπρα; – Η αναφορά του πρωθυπουργού και η απάντηση Τσίπρα (vid)

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως βρισκόμαστε στην διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ (τουλάχιστον) του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Αν και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέφευγε μια ζωντανή (τηλεοπτική) αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το Σάββατο (08/04), έδειξε σημάδια υπαναχώρησης και μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως θα δεχτεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ξεχνώντας τη δήλωση:

«Αφού τα λέμε στη Βουλή, δεν χρειάζεται».

Το φιτίλι άναψε ο ίδιος ο Γιώργος Αυτιάς που πρότεινε να φιλοξενήσει την τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών, στο δρόμο προς τις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε την πρόταση για ένα debate με θέμα την οικονομία αλλά έθεσε και έναν «όρο»: να είναι παρών κάποιος «ανεξάρτητος» που θα ελέγχει άμεσα αν αυτά που θα λέγονται θα είναι αληθή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Νέα Σμύρνη, άδραξε την ευκαιρία και σχολίασε την πρόταση του Γιώργου Αυτιά στον πρωθυπουργό για debate την εκπομπή του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον πρωθυπουργό, οι δύο τους να πάνε «σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό θέλει» ακόμα και «στον φίλο του τον κ. Αυτιά» για να συνομιλήσουν «για τα προβλήματα».

Ο δρόμος πλέον είναι ανοικτός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει προκληθεί πολλές φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για μια τηλεοπτική αντιπαράθεση καλείται να κρατήσει τον λόγο του και η τηλεμαχία να γίνει πράξη.

Σχετικά Άρθρα