Qatargate: Κρίνεται η αποφυλάκιση του Παντσέρι

 Qatargate: Κρίνεται η αποφυλάκιση του Παντσέρι

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύζυγος του Παντσέρι ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Κατάργκεϊτ», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών εξετάζει σήμερα εάν ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακισθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sudinfo, ο ένας εκ των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κένς, εκτιμά ότι η βελγική δικαιοσύνη θα μπορούσε να είναι θετική στο να συνεχίσει ο πελάτης του να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Επίσης, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή θα εστιάσει και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύζυγος του Παντσέρι, σύμφωνα με την sudinfo, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Κατάργκεϊτ», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, είχε υπογράψει μία συμφωνία με τις βελγικές αρχές για ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στο σκάνδαλο με χαμηλότερη ποινή. Όμως, ο πρώην ευρωβουλευτής φαίνεται να μην αντέχει την φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

Σχετικά Άρθρα