Καμπανάκι ειδικών για τον σιδηρόδρομο – “Υπαρκτή η πιθανότητα νέου ατυχήματος”

 Καμπανάκι ειδικών για τον σιδηρόδρομο – “Υπαρκτή η πιθανότητα νέου ατυχήματος”

Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο τις παθογένειες στον ελληνικό σιδηρόδρομο, και σήμερα 36 ημέρες μετά, οι ειδικοί εξακολουθούν να κρούουν καμπανάκι κινδύνου για πιθανότητα νέου σιδηροδρομικού ατυχήματος, σημειώνουν πως δεν αρκεί η εκπαίδευση, αλλά χρειάζεται και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών.

Η Ζωή Χριστοφόρου καθηγήτρια πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, παραδέχθηκε ότι η πιθανότητα νέου ατυχήματος είναι υπαρκτή, καθώς ακόμα κι αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση, θα πρέπει να υπήρχε και το προσωπικό που θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε κανονικές, είτε σε περίπτωση βλάβης.

Όπως συνέβη με τον μοιραίο σταθμάρχη, για τον οποίο, όπως κατήγγειλε σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης είχε κάνει αίτηση μετάταξης στο σταθμαρχείο μέσω της κινητικότητας, την οποία ωστόσο ο ΟΣΕ απέρριψε TO 2020.

Τα δρομολόγια που ξεκινούν αύριο Παρασκευή 07/04

Νέα δρομολόγια προσθέτει η Hellenic Train στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Παρασκευή 7 Απριλίου, μετά την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ύστερα από τη μεγάλη διακοπή λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας από αύριο ισχύει:

Στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

  • Από Αθήνα η αμαξοστοιχία IC56, με ώρα αναχώρησης 14:28
  • Από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC59, με ώρα αναχώρησης 18:08

Στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στο τμήμα Πειραιάς – Μαγούλα – Πειραιάς:

  • Από Πειραιά κάθε ώρα: 05.15, 06.15, 07.15, ….., 21.15
  • Από Μαγούλα κάθε ώρα: 06.45, 07.45, 08.47, 09.47, ……, 22.47

Για τους επιβάτες από και προς το Κιάτο και Κόρινθο, υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση με το σταθμό της Μαγούλας, (λεωφορειακή γραμμή στο τμήμα Μαγούλα – Κιάτο – Μαγούλα και ενδιάμεσους σταθμούς, εκτός Ζευγολατιού, και Μαγούλα – Κόρινθος – Μαγούλα, αντιστοίχως). Για τα λεωφορεία είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι, παραμένουν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, ενώ από 08/04/2023 στην λεωφορειακή γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη καταργούνται τα δρομολόγια c50, c51, c56, c58, c59, c61, c62, c63.

Η Hellenic Train με νεότερες ανακοινώσεις θα ενημερώνει για τα δρομολόγια που θα προστίθενται σταδιακά στο πρόγραμμα κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα