ΗΠΑ: Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

 ΗΠΑ: Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

Σε 32 ανέρχονται οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις θύελλες που σάρωσαν πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Τενεσί, με 15 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής, χτυπήθηκε ιδιαίτερα από τη σφοδρή κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Πολιτείες. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Μακνάιρι, στα ανατολικά του Μέμφις. Δύο παιδιά και ένας ενήλικος σκοτώθηκαν στο ίδιο το Μέμφις από δέντρα που έπεσαν σε σπίτια.

Άλλοι 17 νεκροί έχουν καταγραφεί στο Άρκανσο, το Μισισίπι και την Αλαμπάμα, στα νότια, καθώς και στο Ιλινόι και την Ιντιάνα, στα βόρεια και το Ντέλαγουερ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή (2/4) ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα για παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας στις πολιτειακές αρχές, ενώ εξέφρασε και τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν πολλές περιοχές από την Παρασκευή (31/3) άφησαν πίσω τους το χάος: αυτοκίνητα ανατράπηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, κολόνες έσπασαν και σπίτια διαλύθηκαν. Οι ανεμοστρόβιλοι, ένα εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο που είναι δύσκολο να προβλεφθεί, είναι συχνοί ιδίως στις κεντρικές και τις νότιες ΗΠΑ.

Πριν από μία εβδομάδα, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο στο Μισισίπι ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 περίπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κεντάκι.