ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους στον τουρισμό – “Κρεσέντο υποκρισίας…”

 ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους στον τουρισμό – “Κρεσέντο υποκρισίας…”

Σφοδρή η αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον ΣΕΤΕ. Ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, απέδωσε στον πρωθυπουργό εμπαιγμό και εξαπάτηση των εργαζομένων στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από τη Ν.Δ. «δεν έχει τέλος».

«Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει σε κάθε του παρέμβαση, ότι η προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από την Νέα Δημοκρατία δεν έχει τέλος. Σήμερα σειρά είχαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται, σε προεκλογικό φόντο, ότι θα φροντίσει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να έχουν “την δυνατότητα όλοι να έχουν το ίδιο μέρισμα επιτυχίας από την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος”», αναφέρει ο Γιώργος Μουλκιώτης.

Όπως επισημαίνει, ο πρωθυπουργός «αγνοεί ή λησμονεί ότι η κυβέρνησή του, επί τέσσερα χρόνια, με τα νομοθετήματα και τις πολιτικές της, έχει συμβάλλει καθοριστικά ώστε οι μισθοί του κλάδου να είναι “εξευτελιστικοί”, τα ωράρια εξαντλητικά, οι κενές θέσεις να υπερβαίνουν τις 60.000«.

Επίσης επισήμανε ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από 15 Δεκεμβρίου 2022, δεν έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική, αλλά και αυτή του επισιτισμού καταστρατηγείται λόγω έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Ας αφήσει στην άκρη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” και ας αποδείξει με πράξεις, ότι μέριμνά της είναι να σταματήσει την περαιτέρω φτωχοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό», κατέληξε ο αρμόδιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά Άρθρα