“Όχημα” για Κασιδιάρη το νέο κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου;- Πώς επιδιώκουν να παρακάμψουν την απαγόρευση εκλογικής καθόδου

 “Όχημα” για Κασιδιάρη το νέο κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου;- Πώς επιδιώκουν να παρακάμψουν την απαγόρευση εκλογικής καθόδου

Ένα νέο πολιτικό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο υπό την επωνυμία “ΕΑΝ”, ενδέχεται να αποτελέσει το όχημα για την “μεταμφίεση” των “Ελλήνων για την Πατρίδα” του Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να υπερκεραστεί το “απαγορευτικό” του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει -στη βάση και του νέου νόμου που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή- εάν θα επιτρέψει ή όχι την κάθοδό του στις εκλογές.

Ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι βέβαιο πως θα αποκλειστεί από τις εκλογές, ωστόσο η νομική του ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάσει όλα τα “παραθυρα” της εκλογικής νομοθεσίας, ενώ φέρεται να συνομιλεί με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για εκλογική συνεργασία κατά τρόπο που θα περνά κάτω από τις κεραίες του ελέγχου του Αρείου Πάγου.

Εφόσον επιτρέψει ο Αρειος Πάγος τη συμμετοχή του πολιτικού σχηματισμού «Ελληνες – Εθνικό κόμμα» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτού θα ηγηθεί ο καλαβρυτινός -πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί δηλαδή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη. Κάτι που βεβαίως δεν είναι εύκολο καθώς πιστοποιείται από πολλά γεγονότα ποιός είναι ο “πραγματικός ιδρυτής” κατά την σχετική νομοθεσία.

Όμως, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και η πλήρης απόσυρση των “Ελλήνων” και η έμμεση αλλά σαφής προτροπή Κασιδιάρη για υπερψήφιση του “ΕΑΝ”, ώστε να αποτελέσει όχημα για την είσοδο στη Βουλή.

Ο καταγόμενος από την Κέρτεζη Αχαΐας -που έχει υπηρετήσει και στην Πάτρα – ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονικό κράτος.

Το τελευταίο δίμηνο πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία προκειμένου ο κ. Κανελλόπουλος ν’ αναλάβει την ηγεσία των «Ελλήνων».

Υπάρχει συμφωνία;

Όπως γράφουν τα kalavrytanews (ο πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατάγεται από τα Καλάβρυτα):

Σε συμφωνία με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ώστε να εμφανιστεί ο τελευταίος ως ηγέτης του πολιτικού σχηματισμού Ελληνες – Εθνικό Κόμμα έχει έλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπεται επίσης να αλλάξει τόσο το καταστατικό, όσο και ολόκληρη η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος «Έλληνες» πριν από την κρίση του Αρείου Πάγου, ως προς την ανακήρυξη των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, στις 5 Μαΐου.
Όπως είναι γνωστό, η πρόσφατη ρύθμιση απαγορεύει να συμμετέχουν στην ηγεσία πολιτικού κόμματος όσοι έχουν καταδικαστεί για ιδιαιτέρως απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της πολιτείας, περιλαμβανομένης τόσο της εικονικής ηγεσίας, όσο και εκείνων που ασκούν την πραγματική ηγεσία του κόμματος, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης προτίθεται να καταθέσει βουλευτική υποψηφιότητα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο εισαγγελέας Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δικαστικός έχει αποφασίσει, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει – σύμφωνα με το νόμο – τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, να επανέλθει με την δική του πολιτική Κίνηση, χωρίς την υποψηφιότητα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό στις δεύτερες εκλογές.
Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες». Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Η ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΝ υπό τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Καελλόπουλο πριν ένα χρόνο

Τα πρόσφατα, γνωστά εις όλους γεγονότα, τα συνυφασμένα με την αναίτια, ειδεχθή δολοφονία ενός άλκιμου, σφριγηλού Νέου, του Άλκη στην Θεσσαλονίκη — με την αδυναμία του Κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσαν τα χιόνια στην Αττική, με όσα στην συνέχεια διεδραματίσθησαν και διημείφθησαν στην Βουλή και με την, από πάσης απόψεως, αξιοθρήνητη εσωτερική κατάσταση της χώρας, αποδεικνύεται κατά τον πειστικώτερον δυνάμενον τρόπον, ότι όλες οι Λειτουργίες του Κράτους, έχουν καταρρεύσει. Ότι η Ελλάδα δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΌ Κράτος. Ότι υπάρχει σήψη. Σήψη και παρακμή. Και ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι βυθισμένο στο τέλμα.

Την κατάρρευση αυτή, την τελματώδη αυτή κατάσταση, την οποίαν, προφανώς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που την εδημιούργησαν, δεν έχουμε το δικαίωμα να την ατενίζουμε ασυγκίνητοι, απαθείς και αδιάφοροι, παρακολουθώντας με σταυρωμένα τα χέρια, την κατά κρημνόν πορεία την Χώρας.

Το Έθνος, πρέπει επειγόντως να αφυπνιστεί. Ο Λαός, πρέπει να Αντιδράσει.

Ως πρώτο βήμα για την Αντίδραση αυτή, είναι η δημιουργία ενός νέου Κομματικού σχηματισμού, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο και διακαή πόθο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού.

Αναγγέλλοντες προς τον Ελληνικόν Λαό, την ίδρυση νέου Κόμματος, έχομεν την βεβαιότητα ότι αναγγέλλομεν ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

  • που θα εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,
  • πουμε αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,
  • που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,
  • που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,
  • που θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,
  • που θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,
  • πουμε νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές αυτής, ως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών,

και θα απαλλάξει, επίσης, την χώρα, από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδος του πληθυσμού, η οποία με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί – Η δημιουργία επαναλαμβάνουμε, ενός τέτοιου Κόμματος, αποτελεί υπέρτατο εθνικό χρέος.

Αυτό το Κράτος επιθυμούμε και για την δημιουργία ενός τέτοιου Κράτους γεννήθηκε το ΕΑΝ.

  • ΕΑΝόλα αυτά μιλούν στην ψυχή σας!
  • ΕΑΝόλα αυτά είναι και η δική σας επιθυμία!
  • ΕΑΝσυμμερίζεσθε τις ιδέες μας, τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας, σας καλούμε να στρατευθείτε στο πλευρό μας, για την ανατροπή με νόμιμα μέσα του σημερινού διεφθαρμένου Καθεστώτος, όμοιο του οποίου, ουδέποτε εις το παρελθόν εγνώρισε  ο τόπος.

Ιδιαιτέρως καλούμε τους Νέους, οι οποίοι ιστορικώς, πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι των Εθνικών και Δημοκρατικών Αγώνων, να ανταποκριθούν στο Προσκλητήριο του Κόμματος μας και να γίνουν Σημαιοφόροι του Αγώνος μας.  Διότι αυτοί κυρίως είναι τα θύματα του Παλαιοκομματισμού. 

Αυτοί κυρίως πληρώνουν τα ανομήματα, τα αμαρτήματα, τα εγκλήματα του Κομματικού Κατεστημένου. Διότι η Ανεργία, που αυτούς κυρίως πλήττει, είναι έργο του Παλαιοκομματισμού.  Και διότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη που εδημιούργησαν και εξακολουθούν να συσσωρεύουν, οι ένοχοι της υποθηκεύσεως του μέλλοντός τους.

Επομένως, ο αγώνας του ΕΑΝ, είναι και δικός τους Αγώνας.

Τα παλαιά Κόμματα, δεν έχουν μέλλον. Έχουν μόνο παρελθόν. Έχουν βεβαρυμένο παρελθόν. Το πολιτικό τους Μητρώο είναι κηλιδωμένο. Μετά από μισό αιώνα, έχουν σκουριάσει. Έχουν σαπίσει. Έχουν χορτάσει!

Καιρός είναι, οικεία βουλήσει, να αποσυρθούν από την πολιτική σκηνή.  Άλλως, θα τα εξαφανίσει η οργή του Λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη τα ενεπιστεύθη, αλλά πάντοτε διεψεύσθη και τραγικώς απεγοητεύθη. 

Ελληνικέ Λαέ.

Η αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδος, η ρίζα του Κακού, είναι τα παλαιά Κόμματα.

Ξεριζώστε τα.

11-02-2022

Ο Πρόεδρος του ΕΑΝ

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Επίτιμος Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου

Σχετικά Άρθρα