Διαμαντοπούλου για “άγνωστο Χ” πρωθυπουργό: Ιδιαίτερα ευφάνταστο σενάριο

 Διαμαντοπούλου για “άγνωστο Χ” πρωθυπουργό: Ιδιαίτερα ευφάνταστο σενάριο

Την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ότι μετά τις Εκλογές 2023 το «τιμόνι» του πρωθυπουργού δεν πρέπει να αναλάβουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής, επέκρινε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο topontiki.gr η Άννα Διαμαντοπούλου, ρωτήθηκε και απάντησε αν μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία κομμάτων με άλλον Πρωθυπουργό, όπως προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ευφάνταστο πολιτικό σενάριο. Αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει και τα τρία ρεύματα που υπάρχουν στο κόμμα του. Εσωτερικά λοιπόν μπορεί να αποδίδει, αλλά ουδείς από τους υποτιθέμενους εταίρους δεν το δέχεται», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Η αυτοδυναμία είναι ένα από τα σενάρια που το υποστηρίζει ο μόνος που φαίνεται να έχει πιθανότητες να την κατακτήσει. Φυσικά η αυτοδυναμία δεν μπορεί να είναι καθολικός στόχος, καθώς και μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι εξίσου επιτεύξιμο σενάριο» συνέχισε.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα έβλεπε μία τρικομματική κυβέρνηση η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε ξεκάθαρα «όχι» και υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι κυρίαρχος ρυθμιστής των εκλογών «εάν πείσει τον κόσμο ότι θα εμποδίσει φαινόμενα Ισραήλ και Βουλγαρίας με τις επαλαμβανόμενες εκλογές».

Σχετικά Άρθρα