Ψυχρές οι σχέσεις Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη : Δεν αντάλλαξαν ούτε καλημέρα κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή

 Ψυχρές οι σχέσεις Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη : Δεν αντάλλαξαν ούτε καλημέρα  κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή

Παραπάνω από εμφανής ήταν η ”παγωμάρα” μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρώτη τους συνάντηση μετά τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας θα προτείνει άλλον για πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, στο περιθώριο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ωστόσο, δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά και το κλίμα μεταξύ τους αποδείχθηκε ιδιαίτερα «ψυχρό».

Η πρόταση Ανδρουλάκη

Όλα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές και χρειαστεί κυβέρνηση συνεργασίας, είναι υπέρ της επιλογής άλλου πολιτικού προσώπου για πρωθυπουργό.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το ”καρφί” Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες

Οι αντιδράσεις από την κυβέρνηση ήταν έντονες, με τα στελέχη να κάνουν δηλώσεις εναντίον του κ. Ανδρουλάκη για αυτά που είπε. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για θεσμική ασέβεια.

«Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι θεσμικά ασεβής και πολιτικά εξωφρενική, πρόκληση στην κοινή λογική και πρόκληση στη δημοκρατική τάξη», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που είναι προειλημμένη απόφαση, για συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα».

Ούτε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε… αμέτοχος στις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνοντας αιχμές στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του. Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».