Νέα τακτική Μαξίμου: Διά της απαξίωσης Ανδρουλάκη το αφήγημα περί αυτοδυναμίας

 Νέα τακτική Μαξίμου: Διά της απαξίωσης Ανδρουλάκη το αφήγημα περί αυτοδυναμίας

Ένας μετά τον άλλον κορυφαίοι υπουργοί εξαπολύουν επιθέσεις με βαριές εκφράσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της νέας τακτικής του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία θεωρείται πως υπηρετεί το αφήγημα περί αυτοδυναμίας.

Σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος (Real fm) -ο οποίος θα είναι πιθανότατα και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, αντικαθιστώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που θα κατέλθει υποψήφιος στην Φθιώτιδα- χαρακτήρισε “προσβολή στη Δημοκρατία” τον όρο που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με την συμμετοχή του κόμματός του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε “θεσμική ασέβεια” όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ σε ακόμα υψηλότερους τόνους κινήθηκε χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για μία τακτική που εκπονήθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και στοχεύει στην απαξίωση και απομόνωση του ΠΑΣΟΚ για τους εξής λόγους:

Καθίσταται σχεδόν αδύνατη μία κυβέρνηση συνεργασίας και απαξιώνεται έμμεσα το σύστημα της απλής αναλογικής, μεταφέροντας την πολιτική σύγκρουση στην δεύτερη κάλπη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, στην συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, είπε πως στην πρώτη κάλπη θα επιλεγεί “ποιός” θα κυβερνήσει και στην δεύτερη “πώς” θα κυβερνηθεί η χώρα.

Με έμμεσο τρόπο, δια της απαξίωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται πως ενισχύεται το δίλημμα περί αυτοδυναμίας, καθώς η Ν.Δ προτάσσει, όπως λένε στο Μαξίμου, με τον πιό αξιόπιστο τρόπο την ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης.

Εκτιμάται πως με αυτό τον τρόπο και τα “ήξεις αφίξεις” του Νίκου Ανδρουλάκη, μερίδα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που κλίνουν προς μία συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ, θα μετακινηθούν, τελικά, προς το κυβερνών κόμμα, είτε στην πρώτη, είτε, κυρίως, στην δεύτερη κάλπη.

Δεν προβληματίζονται, προσώρας, για την διατάραξη των σχέσεων της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς εκτιμούν πως εάν η Ν.Δ συγκεντρώσει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ποσοστό άνω του 35%, τότε ο δεύτερος θα αναγκαστεί να δεχτεί την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον σημερινό πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι, όπως λένε στο Μαξίμου, θα αναλάβει το κόστος της πολιτικής αστάθειας αφού θα οδηγήσει την χώρα σε τρίτες εκλογές, όπου, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί σε ποσοστά “αφανισμού”.

Με συνέντευξή του στο libre, το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης εξηγεί γιατί το κόμμα του λέει “ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας”.

Σχετικά Άρθρα