Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: “Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας”

 Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: “Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας”

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το «παρών» στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου και στο μήνυμά του έκανε λόγο τόσο για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη όσο και για την αναγκαιότητα του «ιστορικού αναστοχασμού», όπως είπε πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό: πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η σημερινή ημέρα, όμως, είναι ταυτόχρονα ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες, οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι, οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι, όμως, απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».