Μαξίμου: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και… Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να ξεχαστούν τα Τέμπη

 Μαξίμου: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και… Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να ξεχαστούν τα Τέμπη

Η κυβέρνηση γνωρίζει πως το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα παραμένει ψηλά καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και για αυτό περνά στην αντεπίθεση αυξάνοντας την πόλωση και διευρύνοντας την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου  θέτοντας σε πρώτο πλάνο την οικονομία.

Η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες πως «οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και οι καταθέσεις προστατευμένες» δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Αντιθέτως, στόχευε στο να ξυπνήσει τις μνήμες των πολιτών από την «πρώτη φορά Αριστερά» και τα κάπιταλ κοντρόλ, θέλοντας έτσι να δείξει την ειδοποιό διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Παράλληλα προανήγγειλε πως έρχονται και «καλύτερες ημέρες» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα έχει ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019. Η πατρίδα μας αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται. Αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους πολίτες και μας κάνει αισιόδοξους ότι τα καλύτερα είναι μπροστά».

Την ίδια στιγμή, στο ελληνικό κοινοβούλιο όπου ψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με αρκετές ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνταξιούχους και φορολογούμενους, ο υπουργός Χρήστος Σταικούρας δήλωνε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά και μεθοδικά δίπλα στους πολίτες.  

  • Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών δίνει συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και παράλληλα προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, «αποδεικνύοντας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται, σταθερά, στο πλευρό κάθε πολίτη, ιδιαίτερα αυτού που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη». 

Στο πολιτικό πεδίο, το Μέγαρο Μαξίμου “σήκωσε το γάντι” που πέταξε η αξιωματική αντιπολίτευση για την έκθεση του State Department λέγοντας πως ανάλογες εκθέσεις υπήρχαν και στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το 2018,  επί διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, έκθεση του State Department περιελάμβανε καταγγελίες για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο, διαφθορά και βία που είχε ως στόχο μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, και πρόσφυγες γυναικόπαιδα, ενώ στην ίδια έκθεση καταγράφονται επίσης επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και παραβιάσεις του κράτους δικαίου σε διάφορους τομείς.

  • Επίσης, υπήρχαν αναφορές για κακομεταχείριση μεταναστών, αιτούντων άσυλο, διαδηλωτών και Ρομά, περιλαμβανομένων παιδιών, σε αστυνομικά κέντρα και δομές κράτησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιπρόσθετα, γινόταν λόγος για περιστατικά βίας εκ μέρους δυνάμεων ασφαλείας με ρατσιστικό κίνητρο και αναφερόταν ότι «δημοσιογράφοι ήταν θύματα σωματικών επιθέσεων, παρενόχλησης ή λόγω της δουλειάς τους σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις.

Τέλος, πηγές απο το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως στην έκθεση που επιχειρεί η κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ρητά ότι “η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία αξιωματούχων που διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εμπλέκονταν σε υποθέσεις διαφθοράς είτε στις δυνάμεις ασφαλείας είτε αλλού στη δημόσια διοίκηση και την Κυβέρνηση”.

Σχετικά Άρθρα