Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου: Απαγορεύει σε τρανσέξουαλ αθλήτριες να συμμετέχουν σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης

 Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου: Απαγορεύει σε τρανσέξουαλ αθλήτριες να συμμετέχουν σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης

Η ομοσπονδία παγκόσμιου στίβου αποφάσισε να αποκλείσει τις διαφυλικές γυναίκες που έχουν περάσει την ανδρική εφηβεία από τις διοργανώσεις γυναικών.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Sebastian Coe, δήλωσε ότι ελήφθησαν «αποφασιστικά μέτρα» για την «προστασία της γυναικείας κατηγορίας στο άθλημά μας».

Ο Sebastian Coe δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Μονακό: «Το συμβούλιο συμφώνησε να αποκλείσει τους τρανσέξουαλ αθλητές και αθλήτριες, που έχουν περάσει την ανδρική εφηβεία, από τους αγώνες παγκόσμιας κατάταξης γυναικών από τις 31 Μαρτίου».

«Τον Ιανουάριο, ο Παγκόσμιος Στίβος δήλωσε ότι διαβουλεύεται με τις ομοσπονδίες-μέλη για μια πρόταση αλλαγής των κανόνων σχετικά με τη συμμετοχή των διαφυλικών γυναικών σε αγώνες γυναικών. Το θέμα είναι δύσκολο, καθώς τα αθλήματα προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της συμμετοχικότητας και της διασφάλισης ότι δεν υπάρχει αθέμιτο πλεονέκτημα», είπε.

Ο Sebastian Coe πρόσθεσε ότι θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα στις κατευθυντήριες γραμμές για την επιλεξιμότητα των τρανσέξουαλ.

Η αρμοδιότητά της θα είναι να «συμβουλευτεί ειδικά τους αθλητές-τρανσέξουαλ για να ζητήσει τις απόψεις τους σχετικά με τον αθλητισμό».

Σχετικά Άρθρα