Συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι για το Μεταναστευτικό

 Συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι για το Μεταναστευτικό

Την ανάγκη να γίνουν από τους ευρωπαίους ηγέτες απτά βήματα συνολικής αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού υπογράμμισε η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι λίγο πριν από τη διμερή συνάντηση που θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε αυτή την Σύνοδο Κορυφής αναμένω να γίνουν σημαντικά βήματα προόδου για το Μεταναστευτικό», δήλωσε η Μελόνι, λίγο μετά την άφιξή της στις Βρυξέλλες.

«Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας οι απόψεις συνεχίζουν να είναι αρκετά διαφορετικές, αλλά εγώ πιστεύω ότι η ΕΕ πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος», παρατήρησε.

«Για μας, ως χώρα, θα ήταν τραγικό να επιστρέψουμε στις παραμέτρους του παρελθόντος. Χρειάζεται μια συνολική διακυβέρνηση η οποία να δίδει μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη».

Οπως είπε βρίσκεται σε επαφή με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ  μεταξύ των διμερών συναντήσεων που έχουν ήδη οριστεί, στο περιθώριο της Συνόδου, είναι εκείνες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Σχετικά Άρθρα