Ελληνοτουρκικά/Συνάντηση Φραγκογιάννη – Ακτσαπάρ: “Σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος”

 Ελληνοτουρκικά/Συνάντηση Φραγκογιάννη – Ακτσαπάρ: “Σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος”

Συνάντηση είχαν σήμερα, Τετάρτη, στην Άγκυρα οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας Μπουράκ Ακτσαπάρ και Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης για τον τέταρτο γύρο συζητήσεων σχετικά με το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας.

Σε ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει τα εξής:

«Στη συνάντηση υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε 25 σημεία του καταλόγου της θετικής ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, της ναυτιλίας, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι πολλά σημεία έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ικανοποιητική πρόοδος έχει επίσης επιτευχθεί σε ορισμένα άλλα σημεία του καταλόγου.

Οι συζητήσεις αφορούσαν επίσης ένα πλαίσιο για την οριστικοποίηση των σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Υπό το πρίσμα της αξιοσημείωτης προόδου που επιτεύχθηκε σε αυτή την ενεργό και συνεχιζόμενη διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν περαιτέρω τομείς συνεργασίας στο πλαίσιο του θετικού θεματολογίου».

Σχετικά Άρθρα