Μήνυμα Μαρκόπουλου για “λευκή απεργία” υπουργών: “Όποιος φοβάται να κάτσει σπίτι του”

 Μήνυμα Μαρκόπουλου για “λευκή απεργία” υπουργών: “Όποιος φοβάται να κάτσει σπίτι του”

Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήρθε η σειρά του Δημήτρη Μαρκόπουλου να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους υπουργούς της ΝΔ που αποφεύγουν την τηλεοπτική αρένα και τη στήριξη της κυβέρνησης στα πυρά που δέχεται για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Στις μεγάλες πολιτικές μάχες δεν υπάρχουν στρατιώτες που θυσιάζονται στα πεδία και στρατηγοί που βρίσκονται στα μετόπισθεν. Προσωπικά επιλέγω το πεδίο της μάχης όχι την ασφάλεια των μετόπισθεν», είπε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (21/3) στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Ερωτηθείς για το αν ορισμένοι «πρωτοκλασάτοι» της ΝΔ βρίσκονται στα «μετόπισθεν», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Το ‘εδοξάσθη κρυπτόμενος’ στην πολιτική δεν παίζει. Όποιος φοβάται τα δύσκολα να καθίσει στο σπίτι του. Η πολιτική είναι δύσκολο σπορ. Ο καθένας αναμετράται με την κομματική του συνείδηση».

Στο ερώτημα για τον αν ο ίδιος είναι ενοχλημένος από στελέχη της ΝΔ «που έχουν κρυφτεί», ο κ. Μαρκόπουλος αρχικά είπε ότι «το τι είμαι εγώ προσωπικά ελάχιστη σημασία έχει» και πρόσθεσε με μπόλικο νόημα: «Αν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία τους εγώ περισσεύω».

Τι είπε για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές, ο κ. Μαρκόπουλος εντάσσεται σε εκείνους της ΝΔ που θεωρούν ότι ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών «πρέπει να κριθεί από τον λαό», δηλαδή να συμμετάσχει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο των Σερρών.

«Θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις Σέρρες από τη στιγμή που το επιθυμεί, να κριθεί από τον λαό. Έκανε μια σπάνια για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα κίνηση να παραιτηθεί από υπουργός, δεν είναι το σύνηθες, από εκεί και πέρα το δικαίωμα να τον κρίνει ο ελληνικός λαός. Είχα πει ότι είναι δύσκολο η ΝΔ από το ’74 για πρώτη φορά να είναι χωρίς Καραμανλή, για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς πολιτική και την πολιτική γεωγραφία της παράταξής μας, η οικογένεια Καραμανλή δεν είναι μια οικογένεια είναι ένα ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα, επομένως θεωρώ ότι αυτό το ρεύμα θα πρέπει να συνεχίζει να εκφράζεται στη ΝΔ», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα αυτοί οι οποίοι σήμερα φωνάζουν να μην είναι ο Κώστας Καραμανλής υποψήφιος στις Σέρρες. Είναι αυτοί που αύριο σε πρωτοσέλιδα, όταν θα έχουν «ξεχαστεί» τα Τέμπη, θα λένε ότι δεν υπάρχει Καραμανλής στα ψηφοδέλτια. Μη τους το προσφέρουμε στο πιάτο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι εσωκομματικές διαφωνίες στη ΝΔ για τον Καραμανλή

Στη ΝΔ, όμως, τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα ρεύμα βουλευτών που διαφωνούν με την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, ο κ. Μακρόπουλος δεν ανήκει σε αυτήν την ομάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Διαφωνώ με αυτά τα στελέχη, αλλά νομίζω ότι είναι περισσότερα τα στελέχη αυτά τα οποία λένε ότι θα πρέπει ο Κ. Καραμανλής να έχει το δικαίωμα να κριθεί από τον λαό. Χθες μετά την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαμε είχαμε μια μεγάλη αγκαλιά για τον Κ. Καραμανλή, ήμασταν δίπλα. Υπήρξαν 3-4 συνάδελφοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν, τους σέβομαι απόλυτα αλλά διαφωνώ», ανέφερε.

Το ηχητικό της συνέντευξης:

Σχετικά Άρθρα