Βουλή: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο για τα Τέμπη – “Δεν σέβεστε τους νεκρούς” – “Ψεύδεστε πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων”

 Βουλή: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο για τα Τέμπη – “Δεν σέβεστε τους νεκρούς” – “Ψεύδεστε πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων”

Ένταση στην σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών πυροδότησε η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις εργασίες της λόγω της ιδιότητας του συνηγόρου συγγενών των θυμάτων. 

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε μεθόδευση για την αποπομπή της και μετέφερε εξώδικη δήλωση του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών» ότι η εξαίρεση της «επιχειρείται λόγω της γνώσης της για την υπόθεση, και της δυνατότητάς της να συμβάλει στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας». 

Η κ. Κωνσταντοπούλου ήρθε σε άγρια κόντρα με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο, ζητώντας επίμονα το λόγο, λέγοντας ότι η πλειοψηφία «δεν σέβεται τους 57 νεκρούς» και τον ίδιο να την αποκαλεί χυδαία και να την καλεί να αφήσει το «εμπόριο νεκρών» για να χτίσει καριέρα

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο: 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δεν εχετε τον λόγο. Σεβαστείτε τον κανονισμό.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν σέβεστε τους 57 νεκρούς.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αφήστε το εμπόριο νεκρών. Μην χτίζετε καριέρα πανω σε αυτο. Δεν θα δεχθούμε μειωτικές συμπεριφορές και επιθέσεις σε συναδέλφους. Δεν χωρούν ειρωνείες. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εσείς κάνατε φραστική επίθεση. Εκτίθεστε.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δεν θα γινουν ανεκτες ειρωνιες και παροξυσμοι. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσετε και τα μικρόφωνα;

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε ακόμη, τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ότι βρίσκεται πίσω από δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για το Δρομοκαΐτειο η Ζωή», λέγοντας του πως δεν έχει ούτε τη γενναιότητα ούτε τον ανδρισμό να της τα πει κατά πρόσωπο. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μου απευθύνετε χυδαίους ονειδισμούς… 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ψεύδεστε. Είναι αυτό επίπεδο πρώην προέδρου της Βουλής; Ψεύδεστε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων. Είστε χυδαία… 

Στον καυγά παρενέβη και ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ο οποίος ανέφερε ότι η Ζωή Κωνσταντοπουλου ως Πρόεδρος της Βουλής είχε απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο. 

Σχετικά Άρθρα