Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει παράθυρο στην ιδιωτικοποίηση του νερού

 Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει παράθυρο στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ιδιωτικοποιεί το νερό.

Σε μια μαραθώνια διαδικασία που είχε αρκετές εντάσεις, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη σε ένα αμείωτο «ράβε-ξήλωνε», καταθέτοντας τέσσερα πακέτα νομοτεχνικών βελτιώσεων και αλλάζοντας 109 από τα 263 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Η Κ.Ο. της ΝΔ δεν έδειξε καμία θέρμη να υποστηρίξει το σχέδιο νόμου, καθώς λιγότεροι από 20 πήραν τον λόγο σε σύγκριση με τους 46 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν κατά του σχεδίου νόμου.

Ενώ ο κ. Σκρέκας ισχυριζόταν πως η κυβέρνηση δεν στοχεύει στην εμπορευματοποίηση του νερού και πως όσοι λένε το αντίθετο έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, όλη η αντιπολίτευση υποστήριζε πως δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποβλήτων.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προέβλεψε πως «θα πούμε το νερό νεράκι», τονίζοντας πως πρόκειται για «τελευταία πράξη πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε ερώτηση στην Κομισιόν για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απουσία διαβούλευσης του νομοσχεδίου με φορείς, καθώς και την πρωτοφανή παράκαμψη της απόφασης του ΣτΕ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνηση.

Οι φωτογραφίες των περιχαρών βουλευτών της ΝΔ με τον Σκρέκα

Αίσθηση προκάλεσε ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κ. Σκρέκας προτίμησε να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες, χαμογελώντας με τους συνεργάτες του.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ιδιωτικοποιεί το νερό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έβγαζε αποχαιρετιστήριες φωτογραφίες παρέα με συνεργάτες του δίπλα από τα υπουργικά έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου για την εμπορευματοποίηση του νερού, ο κ. Σκρέκας δεν έδειξε να… αγχώνεται ιδιαίτερα, αφού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας προτίμησε να βγάλει χαλαρές φωτογραφίες με τους συνεργάτες του.

Οι φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα