Μαξίμου: Επίθεση σε Τσίπρα για “χυδαία fake news” με αφορμή την επίσκεψη στην Λάρισα – Διαρροές για δυσαρέσκεια κατά υπουργών

 Μαξίμου: Επίθεση σε Τσίπρα για “χυδαία fake news” με αφορμή την επίσκεψη στην Λάρισα – Διαρροές για δυσαρέσκεια κατά υπουργών

Χρειάστηκε μια μαραθώνια συνεδρίαση οκτώ ωρών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τρείς πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών ώστε η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσουν…. πως διαφωνούν στα πάντα, σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών. 

Το κουβάρι των αιτιών και των ευθυνών μάλλον περιπλέχθηκε περισσότερο ύστερα απο τις τοποθετήσεις των  μελών της Επιτροπής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στον ισχυρισμό πως το σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση επέμεινε στην θέση της πως υπάρχει και μάλιστα  λειτουργούσε την μοιραία νύχτα το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατέθεσε στην Επιτροπή, επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ σύμφωνα με το οποίο ο τοπικός σταθμός τηλεδιοίκησης λειτούργησε την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος από όλους τους σταθμάρχες και το μόνο διάστημα που κακώς δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά έγινε χειροκίνητα, ήταν στη βάρδια του ακατάλληλου σταθμάρχη. 

  • Επίσης, ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής τόνισε πως υπήρχαν 5 δικλείδες ασφαλείας οι οποίες παρακάμφθηκαν.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως η χθεσινή συνεδρίαση επαναβεβαίωσε την βούληση της κυβέρνησης να βγούνε όλα στο φως σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και πως απο την συνεδρίαση αναδείχθηκε η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα «για όλα φταίνε οι άλλοι» καθώς και στην κυνική στάση του να επιλέγει την τοξικότητα απέναντι στη συλλογική πολιτική ευθύνη και την παραπλάνηση απέναντι στην αλήθεια. Αναφέρουν μάλιστα ως τρανταχτό παράδειγμα την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε μια οικοδομή και όχι στην αίθουσα τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, την ώρα που συνεδρίαζει η επιτροπή.

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χτίσει fake news ακόμα και πάνω σε αυτή την τραγωδία είναι χυδαία και πέρα από κάθε όριο» αναφέρουν την κυβέρνηση επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, πού έχει πάψει πρακτικά να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 συνοδευόμενος μάλιστα από έναν πρώην υπάλληλο του ΟΣΕ ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί απο το 2010 και είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  όχι στη Λάρισα, αλλά στην Ξάνθη

  • Απο τα έδρανα της κυβερνώσας παράταξης υποστήριξαν πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης «εμφανίστηκε στην Επιτροπή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποτινάξει τις πολιτικές του  ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνοντας λόγο για ψεύδη που συνειδητά καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Επίσης, υποστήριξαν πως κατά την συνεδρίαση «καταρρίφθηκαν με αποδείξεις και τεκμήρια όλα τα μυθεύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επιμένει να στήνει επικοινωνιακά σόου προσβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη».

Απεναντίας, υπογράμμισαν πως «η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε ποτέ  και δεν πρόκειται να το κάνει. Ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις ευθύνες που της αναλογούν και έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τις παθογένειες, γυρίζοντας σελίδα στο μέλλον». 

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για… “αποχή” υπουργών

  • Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες εκπέμπεται διακριτική δυσαρέσκεια από το Μαξίμου για πρωτοκλασάτους υπουργούς οι οποίοι “απέχουν” από τη δημόσια συζήτηση. Μεταξύ αυτών είναι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ διαρροές κάνουν λόγο και για τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αντίθετα οι βουλευτές που έχουν βγει μπροστά είναι οι Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Κώστας Καραγκούνης και Χάρης Θεοχάρης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά Άρθρα