“Μαρία Τσάλλα”: Γιατί έψαχνε να αγοράσει σπίτι στη Πελοπόννησο – Απέκρυπτε ταξίδια

 “Μαρία Τσάλλα”: Γιατί έψαχνε να αγοράσει σπίτι στη Πελοπόννησο – Απέκρυπτε ταξίδια

Η Ρωσίδα κατάσκοπος “Μαρία Τσάλλα“, τη δράση της οποίας αποκάλυψε η ΕΥΠ, έψαχνε με τον σύντροφό της, επίσης κατάσκοπο, να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο. Εντύπωση προκαλούν και τα ταξίδια που έκανε η 35χρονη “Μαρία Τσάλλα” και κυρίως αυτά που σκοπίμως απέκρυπτε και έχουν μπεις το στόχαστρο των ερευνών.

Σύμφωνα με το MEGA, η κατά κόσμον Ιρίνα Σμίρεβα, κατά τη διάρκεια διακοπών με τον σύζυγός της -επίσης μυστικός πράκτορας της Μόσχας στη Βραζιλία- γνώρισε έναν αρχιτέκτονα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον της να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο.

Το ζευγάρι και ο αρχιτέκτονας γνωρίστηκαν σε μια ταβέρνα, όπου η «Μαρία Τσάλλα» του είπε: «μας αρέσει η περιοχή και θέλουμε να αγοράσουμε οικόπεδο ή ένα σπίτι παραθαλάσσιο να κάνουμε διακοπές».

«Να αγοράσουν κάτι, να επενδύσουν, σε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα, οικόπεδο, σπίτι, παλιό. Παραθαλάσσιο, προς την Στούπα μου είπε, προς την Κορώνη μου είπε, προς τα Φιλιατρά μου είπε. Να είναι καλό για να έχει ησυχία» περιγράφει ο αρχιτέκτονας για τη συνομιλία τους.

«Μέχρι 50.000, αν είναι πολύ καλό και μέχρι 100.000» λέει στη συνέχεια για τα χρήματα που ήταν διατεθειμένη να δώσει η Ρωσία κατάσκοπος για την αγορά του ακινήτου.

«Δε μου είπε Ρωσίδα. Στο τέλος κάτι μου είπε, ότι είμαστε ξένοι και της είπα “μιλάτε πολύ ωραία, μπράβο, συγχαρητήρια” και μου είπε ότι έκανε και φροντιστήρια, ιδιαίτερα» καταλήγει.

Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της – Απέκρυπτε κάποια σκόπιμα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα» για να βρουν ποια ήταν τελικά η δράση της 35χρονης Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα και πώς αυτή συνδέεται με τις χώρες που επισκεπτόταν σε ανύποπτο χρόνο.

Αν και η πράκτορας «Μαρία Τσάλλα» ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες από τα ταξίδια της σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι έρευνες εστιάζουν και σε εκείνα που σκοπίμως απέκρυπτε, όπως το πρόσφατο ταξίδι της στην Κρήτη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, ταξίδια που εντέχνως αποσιωπήθηκαν, με τις Αρχές να ψάχνουν το γιατί.