Νέα θύελλα μετά τις ”θυσίες” του Μητσοτάκη για τα Τέμπη – Ο Γεωργιάδης μίλησε για ”ευκαιρία” – ”Κρεσέντο αλαζονείας και μετάθεσης ευθυνών” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Νέα θύελλα μετά τις ”θυσίες” του Μητσοτάκη για τα Τέμπη – Ο Γεωργιάδης μίλησε για ”ευκαιρία” – ”Κρεσέντο αλαζονείας και μετάθεσης ευθυνών” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί ”ευκαιρία” για την κυβέρνηση. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε πως για την σιδηροδρομική τραγωδία ευθύνεται το αναξιοκρατικό κράτος που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980. Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Πιστεύω πως το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία και στην κυβέρνηση να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Γιατί έγινε το δυστύχημα; Το δυστύχημα έγινε για ένα βασικό λόγο. Γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου. Το αναξιοκρατικό κράτος, το κράτος που φτιάχτηκε την δεκαετία του ’80 και που ζει μέχρι σήμερα. Είναι ίσως η ευκαιρία να τελειώσουμε με αυτό το κράτος».

Έντονα αντέδρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών.

Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή «θυσία» την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος».

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το «βαθύ κράτος» το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί.

Αλλά δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε.