Αχτσιόγλου: ”Τεράστιες οι πραγματικές απώλειες στον κατώτατο μισθό – Έρχεται μια απολύτως ανοιχτή εκλογική μάχη”

 Αχτσιόγλου: ”Τεράστιες οι πραγματικές απώλειες στον κατώτατο μισθό – Έρχεται μια απολύτως ανοιχτή εκλογική μάχη”

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Αυτό που λένε οι ίδιοι οι πολίτες είναι η απάντηση στην κυβέρνηση για το αν η αύξηση ήταν δίκαιη. Ο μήνας δεν βγαίνει και το εισόδημα τελειώνει στα μέσα του. Η οικονομία δεν λειτουργεί όταν τα νοικοκυριά λεηλατούνται και δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα σε ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους, πολύ περισσότερο αν υπάρχει και άνεργος».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην πραγματικότητα είναι κατώτερη του πληθωρισμού. Κλείσαμε το 2022 με πληθωρισμό στο 9,6%. Η αύξηση που έγινε είναι στα μεικτά, αν δούμε τον πραγματικό μισθό η αύξηση είναι περίπου 8,5%, άρα δεν πιάνει καν το επίπεδο του πληθωρισμού. Αυτό που μένει στην τσέπη του πολίτη δεν μπορεί να ακολουθήσει επ’ ουδενί την έκρηξη των τιμών, στην πραγματικότητα έχει χαμηλότερη αγοραστική δύναμη».

Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στον “ΑΝΤ1”, υπενθύμισε ότι «σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ήδη από τον Σεπτέμβριο υπήρχε απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού περίπου κατά 20%. Η αύξηση που ανακοινώθηκε δεν αναπληρώνει καν τις απώλειες οι οποίες είχαν ήδη συντελεστεί. Γι’ αυτό έχει ψηφοθηρικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ, δηλαδή να υπάρχει κάλυψη του τιμάριθμου και μία επιπλέον αύξηση για να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών» και πρόσθεσε πως «η ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού θα τονώσει την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις απάντησε καταρχάς ότι «είναι προβληματικό, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω θρήνου και γενικού σοκ της ελληνική κοινωνίας από την τραγωδία στα Τέμπη, να γίνονται δημοσκοπήσεις που προσπαθούν να δουν κέρδη και ζημιές από το γεγονός. Είναι προσβλητικό για την κοινωνία και γι’ αυτό που νιώθει».

Από εκεί και πέρα, επισήμανε, «όπως προκύπτει από τις γενικευμένες διαμαρτυρίες κυρίως των νέων ανθρώπων, και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, υπάρχει μία καθίζηση της ΝΔ γιατί οι πολίτες αναγνωρίζουν τη βαριά ευθύνη της κυβέρνησης για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα. Κατά τα λοιπά πρόκειται για μια απολύτως ανοιχτή εκλογική μάχη».

Σχετικά Άρθρα