Μεντβέντεφ: Χαρτί υγείας το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

 Μεντβέντεφ: Χαρτί υγείας το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας για το ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκανε ένα καυστικό tweet παρομοιάζοντας το ένταλμα σύλληψης με χαρτί υγείας.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ΠΟΥ πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», έγραψε στα αγγλικά ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα emoji χαρτιού υγείας.

https://twitter.com/MedvedevRussiaE/status/1636759416807514114

Πεσκόφ: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Η έγερση του ζητήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) σχετικά με τη «σύλληψη» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απαράδεκτη, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του και οι όποιες αποφάσεις του είναι άκυρες από νομική άποψη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θεωρούμε την ίδια την υποβολή του ζητήματος αυτού εξοργιστική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και μια σειρά από κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σε ερώτηση αν ο Πούτιν φοβάται να ταξιδέψει σε χώρες που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, ο Πεσκόφ απάντησε: «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω για αυτό το θέμα. Αυτό είναι το μόνο που θέλουμε να πούμε».

Το ΔΠΔ εξέδωσε νωρίτερα εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: για τον Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ.

Σχετικά Άρθρα