Επιστροφή σε προεκλογικά διλήμματα προσαρμοσμένα στην τραγωδία των Τεμπών – “Αναλάβαμε την ευθύνη που μας αναλογεί, εξετάζουμε διαχρονικές παθογένειες”

 Επιστροφή σε προεκλογικά διλήμματα προσαρμοσμένα στην τραγωδία των Τεμπών – “Αναλάβαμε την ευθύνη που μας αναλογεί, εξετάζουμε διαχρονικές παθογένειες”

Σταδιακά και πολύ προσεκτικά η κυβέρνηση επανασχεδιάζει τη στρατηγική της κι αρχίζει να θέτει στο δημόσιο διάλογο νέα προεκλογικά διλήμματα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως το δυστύχημα των Τεμπών θα κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα μέχρι τις επόμενες εκλογές και τα διλλήματα που διαμορφώνονται από τα κυβερνητικά στελέχη συνοψίζονται στα εξής «ποιος μπορεί να διορθώσει τις παθογένειες του παρελθόντος», «ποιος μπορεί να εκσυγχρονίσει ριζικά κι αποτελεσματικά το κράτος», «ποιος διαθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την λειτουργία του κράτους σε όλους τους τομείς», «ποιος τολμά κι αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

  • Μια πρώτη γεύση από το μείγμα των διλλημάτων που θα τεθούν στην πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας, έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, χωρίς χρονοτριβή και προφάσεις».

Παράλληλα, ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «διαχρονικές παθογένειες» που υπάρχουν ακόμα κάνοντας έναν μικρό απολογισμό στις παθογένειες που διόρθωσε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στις παθογένειες που θα πρέπει να διορθώσει μετά τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, έδωσε τον τόνο λέγοντας  πως είναι αποφασισμένος να διορθώσει τα κενά δεκαετιών στις υποδομές και τις απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων.

  • «Αυτή είναι η μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε» τόνισε και συμπλήρωσε πως «αυτή η μάχη έχει και νίκες, έχει και πολύ σκληρές στιγμές. Είναι μια μάχη που κινητοποιεί πολλές υγιείς δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία -και εντός του κρατικού μηχανισμού- που ζητούν ένα καλύτερο κράτος, με περισσότερη λογοδοσία, περισσότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη αξιοκρατία, περισσότερη αξιολόγηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα στα νέα προεκλογικά διλλήματα θα προστεθεί η παραγωγή του κυβερνητικού έργου όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό σημαντικών δομών του κράτους και μέχρι τις κάλπες θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανοικοδόμησης του κράτους και της καταπολέμησης παθογενειών.  

Σχετικά Άρθρα