Τα συλλαλητήρια της δικαιοσύνης – Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις (εικόνες, vid)

 Τα συλλαλητήρια της δικαιοσύνης – Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις (εικόνες, vid)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και σήμερα, σε ένα ακόμα συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς. Παλλαϊκό αίτημα που εκφράζεται και μέσα από τις διαδηλώσεις είναι να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων και όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Συνεχίζοντας τη μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε στα συλλαλητήρια της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και της περασμένης Τετάρτης (8/3), έτσι και σήμερα σωματεία εργαζομένων, μαθητές και φοιτητές έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν από τις 14.30 ολοκληρώθηκε η πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου. Συνδικάτα και συλλογικότητες έδωσαν ραντεβού για τις 16 του μήνα στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

syntagma12
syntagma13
syntagma14
syntagma15
syntagma5
syntagma2
syntagma8
syntagma9

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποιείται και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη μαζική είναι η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους.

thess1
thess2

Στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, επανέλαβαν την απαίτηση όπως είπαν, της κοινωνίας, για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τις διαμαρτυρίες «για να μην ξεχαστεί η τραγωδία», έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πλήθος κόσμου στη Λάρισα

Νέα συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται στη Λάρισα, την οποία διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αρκετές συλλογικότητες και μαθητές των σχολείων.

Νεολαία και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το δυστύχημα στα Τέμπη, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, αλλά και προβάλλοντας αιτήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Η σημερινή διαδήλωση είναι συνέχεια της πολύ μεγάλης σε όγκο πορείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της απεργίας, όπου μαθητές, νέοι και εργαζόμενοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το δυστύχημα.

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων φοιτητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς της πόλης και μετά από χαιρετισμούς των διοργανωτών, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από μέλη του παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Παράλληλα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

xania-tebi

Μαζικό συλλαλητήριο στην Πάτρα

Δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου ενώ, πριν από λίγη ώρα, άρχισε και πορεία στους δρόμους της Πάτρας.

συλλαλητήριο, Τέμπη, Πάτρα

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο είχαν απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας. Το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- Παράρτημα Αχαΐας ανέφερε για τη σημερινή κινητοποίηση: «Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους, οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν».

Σχετικά Άρθρα