ΠΑΣΟΚ: “Ο απολογισμός του κ. Μητσοτάκη είναι τέσσερις συγγνώμες”

 ΠΑΣΟΚ: “Ο απολογισμός του κ. Μητσοτάκη είναι τέσσερις συγγνώμες”

«Αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας.

«Μου έκανε τεράστια εντύπωση ο πρωθυπουργός να λέει ”θα κινήσω γη και ουρανό για να έχουμε την τηλεδιοίκηση μέχρι τον Αύγουστο” και δεν το έκανε τέσσερα χρόνια. Η φράση του αυτή αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία και προσωπικά του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης. Στην ουσία μας λένε ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Οι άνθρωποι δεν ασχολούνταν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου με σημαία του το επιτελικό κράτος και ο απολογισμός είναι τέσσερις συγγνώμες. Μια με τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική-Εύβοια, δεύτερη με τις χιονοπτώσεις στην Αττική, τρίτη προσωπικά στον κ. Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές και τέταρτη με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε πως αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον «αναξιόπιστος και αφερέγγυος» απέναντι στους πολίτες, τους οποίους έκανε προεκλογικά να πιστέψουν ότι μπορεί να καταφέρει κάτι διαφορετικό. «Στην πράξη απέδειξε ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική ευθύνη αλλά ούτε ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να φέρει πραγματικές αλλαγές».

«Στη ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται το πολιτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί»

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι και ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Μητσοτάκης γνώριζαν την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, υπενθυμίζοντας ότι «προεκλογικά είχαν κάνει μία εκδήλωση είχαν αποτυπώσει τα προβλήματα, ήξεραν ότι υπάρχει η σύμβαση για τη φωτοσήμανση, ήξεραν τι γίνεται στον σιδηρόδρομο από τους εργαζόμενους, τις καταγγελίες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Είναι τρομερό στη ΝΔ να μην αντιλαμβάνονται το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και τις τεράστιες ευθύνες», προσέθεσε ενώ ειδικότερα για τις ευθύνες του παραιτηθέντα υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πώς «ακόμα και στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής έβλεπε ότι τα έργα μέσα στην τετραετία δεν θα ολοκληρωθούν, θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη πολιτική αντίληψη και ευθύνη απέναντι στους πολίτες, να υπάρχουν τουλάχιστον δύο σταθμάρχες στις θέσεις που έπρεπε έτσι ώστε να γλιτώσουμε από αυτό το δυστύχημα».

«Δεν υπάρχει το αίσθημα της ευθύνης»

«Πραγματικά, δεν υπάρχει το αίσθημα της ευθύνης. Ο κ. Γεωργιάδης προχθές δήλωσε ότι αν ο υπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, δεν θα έμπαινε κανένας. Σοβαρά μιλάμε; Λειτουργούμε για το κέρδος μιας ιδιωτικής εταιρείας και το κράτος δεν προστατεύει τους πολίτες;» προσέθεσε.

Απαντώντας, παράλληλα, στη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή που αναφέρθηκε στον ιατρό Νικόλα Χαυτούρα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Καραμανλής βρίσκεται εντός ψηφοδελτίων. Αυτή είναι η διαφορά ήθους και αντιμετώπισης από τα δύο κόμματα. Αυτόν που φέρει την ευθύνη για το τι δεν έγινε τέσσερα χρόνια τον έχετε υποψήφιο».

Απευθυνόμενος, δε, στη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, που έφερε στο τραπέζι της συζήτησης την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Α. Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την εταιρεία μόνο για 45 εκατ. ευρώ στους Ιταλούς, με 50 εκατ. να δίνονται για τις άγονες γραμμές κάθε χρόνο, και ακόμα να περιμένουμε να δούμε τις επενδύσεις που θα έκαναν. Σε αυτό έχουν ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ».

Σχετικά Άρθρα