Μενδώνη για ξυλοδαρμό αρχαιολόγου: Δεν ανεχόμαστε παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος υπαλλήλων μας

 Μενδώνη για ξυλοδαρμό αρχαιολόγου: Δεν ανεχόμαστε παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος υπαλλήλων μας

Tην θερμή της συμπαράσταση στον αρχαιολόγο και υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλη Ψαρρό, ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο δεν ανέχεται καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται σε βάρος υπαλλήλων του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους αλλά και ότι «θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.»

Ο αρχαιολόγος είχε καταθέσει σε δύο ποινικές υποθέσεις για μαγαζιά στη Μύκονο

Για επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα που σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.

«Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται ο Μανώλης Ψαρρός στο πλαίσιο των καθηκόντων του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των αρχαιολόγων. Μάλιστα, τα μέλη του συλλόγου έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συνδέοντας τις υποθέσεις αυτές με τον ξυλοδαρμό, και έχουν καταθέσει στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, έχει καταθέσει σε δυο τουλάχιστον ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε δυο παραθαλάσσιες επιχειρήσεις εστίασης με τζίρους εκατ. ευρώ.

Και συνεχίζουν παρακάτω στην ανακοίνωσή τους:

«Γνωρίζουμε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία, οι επιστήμονες που την υπηρετούν και οι διατάξεις που “ενοχλούν” βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο οικονομικών και πολιτικών παραγόντων. Έχουμε υποστεί άμεσες ή έμμεσες πιέσεις και συγκαλυμμένες απειλές για να μην κάνουμε με ευσυνειδησία την δουλειά μας».

Οι αρχαιολόγοι ζητούν η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο Μανώλης Ψαρρός και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους. Ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να καταδικάσει δημόσια της πρακτικές άμεσου ή έμμεσου εκφοβισμού που ασκούνται στους αρχαιολόγους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σε όλη τη χώρα.

Την προσεχή Δευτέρα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού και θα εξαγγείλει τις ενέργειες και τις δράσεις στις οποίες θα προβεί.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Μυκόνου, την οποία ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς: «Ο Δήμος Μυκόνου και η τοπική μας κοινωνία σέβεται, εμπιστεύεται και τιμά τους δημόσιους λειτουργούς του νησιού. Η εγκληματική και ανοίκεια επίθεση σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τοπική αρμοδιότητα τη Μύκονο, μας έχει συγκλονίσει όλους. Ελληνική Αστυνομία και αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης οφείλουν να λειτουργήσουν άμεσα, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση».

Ο αρχαιολόγος και υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί.

Σχετικά Άρθρα