Τέμπη: Όταν ο υφυπουργός Μεταφορών έλεγε ότι οι καταγγελίες των σιδηροδρομικών “δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”

 Τέμπη: Όταν ο υφυπουργός Μεταφορών έλεγε ότι οι καταγγελίες των σιδηροδρομικών “δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τις καταγγελίες των εργαζομένων στον ΟΣΕ αποτυπώνεται σε ένα ακόμη βίντεο από τον Ιούλιο του 2022 (πάλι από τη Βουλή), με «πρωταγωνιστή» τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Χαρακτήρισε τότε τη μεταφορά των καταγγελιών των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια των τρένων ως… «μικροπολιτική»!

Το βίντεο ανάρτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και είναι από τη συζήτηση επερώτησής του για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, με βάση καταγγελίες των σιδηροδρομικών.

Ο υφυπουργός σχολιάζοντας τις καταγγελίες και την επερώτηση, είχε υποστηρίξει: «Στην πλειοψηφία τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα … Δεν μπορεί να αφήνουμε να ακούγονται στην αίθουσα του κοινοβουλίου πράγματα που δεν ισχύουν … αν εσείς θέλετε να κάνετε παραπολιτική ή μικροπολιτική, να δημιουργείτε εντυπώσεις, εγώ δεν θα σας αφήσω να το κάνετε … εμείς μόνο κοροϊδία δεν κάνουμε, αυτά είναι άλλων, όχι δικά μας … θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν σιδηρόδρομο σύγχρονο, δίκαιο … τα τελευταία τρία χρόνια με πολύ γρήγορα βήματα (πιθανώς και με κάποιες καθυστερήσεις, αλλά με γρήγορα βήματα) προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτό που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης και η χώρα για τον σιδηρόδρομο. Αυτό λέγεται σχεδιασμός. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Αλλά δεν τα ξέρετε αυτά. Θα τα μάθετε, σιγά-σιγά».