Τέμπη: Διόρθωσαν τις ώρες αλλαγής στις βάρδιες μετά τη σύγκρουση των τρένων

 Τέμπη: Διόρθωσαν τις ώρες αλλαγής στις βάρδιες μετά τη σύγκρουση των τρένων

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου, ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατέθεσε πως η ώρα της παράδοσης – παραλαβής που καταγράφεται σε ένα βιβλίο, άλλαξε μετά το συμβάν στα Τέμπη και αυτό που έγραψαν οι δύο συνάδελφοι αρχικά, σβήστηκε με διορθωτικό.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε τη βάρδια από τις 22:00 έως τις 07:00 και ο συνάδελφός του είχε την προηγούμενη βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, που σημαίνει ότι για τουλάχιστον 1 ώρα θα έπρεπε να δουλεύουν μαζί.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν πρόλαβε να ενημερώσει τον προϊστάμενό του, πως ο παλιός σταθμάρχης είχε αποχωρήσει από τις 22:15 με 22:20 και ο νεότερος είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από τις 22:05 έως και τις 22:10.

«Διαπίστωσα από την κατάθεση του προϊσταμένου μου, αυτός είχε δώσει εντολή στους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας να καθίσουν μέχρι τις 23:00 μέχρι να περάσει και η αμαξοστοιχία 62», κατέθεσε ο 59χρονος, σύμφωνα με το TLive.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδιά του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση – παραλαβή καταγράφεται εγγράφως στο βιβλίο, όπου σε αυτό αναγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης – παραλαβής είχε αλλάξει με διορθωτικό στο βιβλίο», είπε ο 59χρονος.

«Δεν θυμάμαι ποια ήταν η ώρα που έγραψαν ότι ανέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι γύρω στις 22:20 και του νέου γύρω στις 22:10», κατέθεσε μέσα σε άλλα ο 59χρονος.

Σχετικά Άρθρα