“Κεντροδεξιά πτέρυγα” στον ΣΥΡΙΖΑ- Μετά τον Αντώναρο, ο Αλέξης Τσίπρας συζητά με Κρινιώ Κανελλοπούλου και Άρη Σπηλιωτόπουλο

 “Κεντροδεξιά πτέρυγα” στον ΣΥΡΙΖΑ- Μετά τον Αντώναρο, ο Αλέξης Τσίπρας συζητά με Κρινιώ Κανελλοπούλου και Άρη Σπηλιωτόπουλο

“Κεντροδεξιά πτέρυγα” δημιουργεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης προς το κέντρο και προσέγγισης εκλογικού ακροατηρίου που ήταν εκτός της στρατηγικής του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτη φορά που κατόρθωσε να προσελκύσει ψηφοφόρους που παραδοσιακά προτιμούσαν τη Ν.Δ ήταν τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν σημειώθηκαν μεγάλες μετακινήσεις εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ. Έκτοτε, όμως, πολλοί απ΄ αυτούς του ψηφοφόρους κράτησαν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ιούλιο του 2019 επέστρεψαν στη Ν.Δ.

Η πρώτη μεταγραφή οριστικοποιήθηκε και είναι, ως γνωστόν, αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Ο Ευάγγελος Αντώναρος θα είναι υποψήφιος στην ανατολική Αττική και θεωρείται “καραμανλικός”, παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν διατηρεί επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό (κάτι που είχε ζητήσει ο τελευταίος), ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση πως υπάρχει οιαδήποτε “καθοδήγηση” του πολύ αιχμηρού λόγου του πρώτου κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Αντώναρος είναι πολιτικά υπερδραστήριος τα τελευταία χρόνια και αρκετά δημοφιλής, είναι, δε, ο πολιτικός που έχει κινητοποιήσει μία ομάδα πρώην “καραμανλικών” στελεχών που διετέλεσαν συνεργάτες ή και υπουργοί του πρώην πρωθυπουργού. Οι παρεμβάσεις αυτής της ομάδας δίνουν, όποτε προκύπτει μεγάλο πολιτικό θέμα, το στίγμα τους ως εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς, με αιχμές κατά της ιδεολογικής και πολιτικής στροφής που, όπως πιστεύουν, έχει κάνει η Ν.Δ.

Όπως αποκαλύπτει ο Άρης Ραβανός στο tovima.gr ,μετά τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο Αλέξης Τσίπρας συζητά και με την Κρινιώ Κανελλοπούλου, μια πολύ σοβαρή περίπτωση πολιτικού που είχε αφήσει θετικό στίγμα ως βουλευτής Ηλείας της ΝΔ. Η κα Κανελλοπούλου με κεντροδεξιό, μετριοπαθές στίγμα, είναι κόρη του αείμνηστου Θανάση Κανελλόπουλου, επί σειρά ετών κεντρικού παράγοντα (βουλευτής, υπουργός) της ΝΔ που βρέθηκε με άποψη ισχυρή απέναντι εσωκομματικά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στην κυρία Κανελλοπούλου έγινε κρούση εδώ και καιρό και υπήρξαν επαφές και συζητήσεις και φαίνεται πως σχεδόν έχει κλειδώνει και αυτή η υποψηφιότητα. Εάν οριστικοποιηθεί θα είναι υποψήφια στην Ηλεία.

Η άλλη περίπτωση που συζητά ο Αλ. Τσίπρας, αλλά είναι πιο συνθέτη και οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν είναι του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή, του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Επ’ αυτής της υποψηφιότητας υπάρχουν υπέρ και κατά. Ως εκ τούτου υπάρχει εκκρεμότητα αλλά αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλ. Τσίπρα τι θα πράξει.

Για την ιστορία, ο Βαγγ. Αντώναρος, η Κρ. Κανελλοπούλου, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Ν. Σταυρογιάννης (πρώην βουλευτής που διετέλεσε και δήμαρχος Λαμίας), ο Χρήστος Ζώης (πρώην υφυπουργός και σειρά ετών βουλευτής Λάρισας) κατά καιρούς έχουν παρέμβει ομαδικά με ανακοινώσεις τους για διάφορα θέματα με αιχμή και κριτική στην κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα