Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα Τέμπη: Μεγάλη πτώση για ΝΔ, σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αποδέχονται το ανθρώπινο λάθος

 Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα Τέμπη: Μεγάλη πτώση για ΝΔ, σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αποδέχονται το ανθρώπινο λάθος

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική πτώση της τάξης του 3% για το κυβερνών κόμμα, καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc που είναι η πρώτη μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.

Στην ερώτηση για το που οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη μόλις το 12,1% την αποδίδει μόνο σε ανθρώπινο λάθος ή κακιά στιγμή ενώ το συντριπτικό 87% μιλά για άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.

Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86% και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις με 69%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 23,1%, η εγκληματικότητα με 22,1% και τα εθνικά θέματα με 16,4%.

Σημειώνεται ότι πριν την παρουσίαση της έρευνας, ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε την αντίθεσή του με την δημοσιοποίηση της έρευνας ενώ γίνονται ακόμη οι κηδείες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Μετράμε το εν θερμώ, αν την κάναμε μία εβδομάδα πριν ή μετά θα είχαμε άλλα αποτελέσματα, αλλά αν την αναβάλαμε θα πυροδοτούσαμε όσους πιστεύουν ότι πάμε να καλύψουμε« απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης.

Σχετικά Άρθρα