Τέμπη: “Είδα το τρένο που έφευγε ανάποδα”

 Τέμπη: “Είδα το τρένο που έφευγε ανάποδα”

Ο άνθρωπος που μίλησε τελευταίος με τους μηχανοδηγούς του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, περιέγραψε τις τελευταίες εικόνες που τριγυρίζουν ξανά και ξανά στο μυαλό του. Ο λόγος για έναν φύλακα διάβασης.

Αν και ο σταθμάρχης, στα τελευταία ηχητικά ντοκουμέντα ακούγεται να λέει ξανά και ξανά ότι «έδιωξε» το Ιντερσίτι κανονικά, στην άνοδο, ο φύλακας διάβασης που μίλησε στο TLIVE, είναι ξεκάθαρος: Η μοιραία αμαξοστοιχία έφυγε στην κάθοδο. Για την ακρίβεια, ο ίδιος είδε το τρένο να περνάει από τα λεγόμενα «ψαλίδια». Το σημείο δηλαδή, που αλλάζει ράγα.

Μάλιστα, μόλις έγινε το δυστύχημα, τον πήραν τηλέφωνο και τον ρωτούσαν τι είδε.

«Μου λέει θυμήσου πώς έφυγε το τρένο. Του λέω: Γιώργο, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο… Εγώ είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη. Από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα. Εγώ ήμουν ο τελευταίος δηλαδή που μίλησε και με τα παιδιά, γιατί μιλάμε μέσω ασυρμάτου».

Στο μυαλό του γυρίζουν ακόμα, τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε με τους μηχανοδηγούς. Τους ανθρώπους που πλέον δεν είναι στη ζωή.

«Ελεύθερο, 62 ελεύθερα το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά. Μου είπαν τα παιδιά: Καλό βράδυ φίλε, καλή συνέχεια. Και σε 7 λεπτά από εδώ, δηλαδή την απόσταση τη δική μου, σε 7 λεπτά έγινε το ατύχημα».

Ο φύλακας διάβασης, έχει ενημερώσει για όλα όσα είδε έτσι ώστε να τα καταθέσει αν χρειαστεί. Ο ίδιος είπε επίσης ότι ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με το «κλειδί», όσα χρόνια είναι στη συγκεκριμένη δουλειά.

Σχετικά Άρθρα