Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου υπό την πίεση της τραγωδίας των Τεμπών – Ανακοινώνονται διορθωτικά μέτρα για τους σιδηρόδρομους

 Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου υπό την πίεση της τραγωδίας των Τεμπών – Ανακοινώνονται διορθωτικά μέτρα για τους σιδηρόδρομους

Σε πυρετό συσκέψεων βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο αυξάνεται η πίεση της κοινής γνώμης για να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις γύρω από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, τίθενται επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα που  προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές και τις δικαστικές έρευνες. Το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να κινηθεί σε δύο άξονες όσον αφορά την σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο πρώτος άξονας θα στρέφεται στην διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα και ο δεύτερος άξονα θα στρέφεται στην διόρθωση των λαθών.

Όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, ήδη η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει την στρατηγική της με την σύσταση της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα. Μάλιστα, σήμερα, ο Υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπο τον πρωθυπουργό με μοναδικό θέμα την σιδηροδρομική τραγωδία.

  • Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις όσον αφορά το δεύτερο άξονα της κυβερνητικής στρατηγικής για την διόρθωση των παθογενειών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Εκεί αναμένεται να τεθούν επι τάπητος οι  θεσμικές παρεμβάσεις, που θα υλοποιήσουν την δέσμευση του πρωθυπουργού πως «δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο»  ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Κορυφαία στελέχη υποστηρίζουν πως «η κυβέρνηση έδρασε ταχύτατα» όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που έλαβε μετά το τραγικό δυστύχημα και αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή των Βρυξελλών στο μέτωπο του εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

  • Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρέμβαση του ζήτησε την προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Κυβερνητικές πηγές απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί παρέμβασης του πρωθυπουργού στο έργο της δικαιοσύνης σημειώνουν ότι τον Δεκέμβριο του 2022 ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενώ τώρα που ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την επιτάχυνση των διαδικασιών της έρευνας για το δυστύχημα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. “Όταν το ζητάει ο Τσίπρας είναι απολύτως θεμιτό. Όταν το ζητάει ο Μητσοτάκης είναι παρέμβαση” λένε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα