Τέμπη: “Βγήκαμε από μια τρύπα στο πάτωμα του κυλικείου”

 Τέμπη: “Βγήκαμε από μια τρύπα στο πάτωμα του κυλικείου”

Συγκλονίζει η περιγραφή της 19χρονης Βασιλικής.

Tο κορίτσι ήταν μαζί με τον φίλο του στο μοιραίο βαγόνι του κυλικείου, μέσα στο οποίο χάθηκαν τόσες ζωές στα Τέμπη.

Επέστρεφαν από την πόλη τους, τη Θήβα, στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζουν.

Εκείνη σώθηκε, τραυματισμένη. Το ίδιο και ο φίλος της ο Στέλιος που αποσωληνώθηκε μόλις χθες. Κι αυτό γιατί, κατάφεραν και βγήκαν αμέσως μετά τη σύγκρουση από μια… τρύπα στο πάτωμα!

«Την ώρα της σύγκρουσης ήμασταν στο πρώτο τραπέζι του κυλικείου… Ακούστηκε ένα μπαμ και μαύρισαν όλα. Έπιασε απευθείας φωτιά. Βρήκαμε γρήγορα τις αισθήσεις μας. Φώναξα τον Στέλιο. Μου είπε ότι είναι εδώ. Είχε τρύπα στο πάτωμα. Είχε ανοίξει το πάτωμα μπροστά μας. Βγήκαμε από εκεί, βγήκαμε έξω. Εμείς δεν είχαμε κινητά, βρήκαμε ένα τηλέφωνο ξεκλείδωτο. Πήρα τον μπαμπά μου…».

Και συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή της, η 19χρονη λέει: «Περπατήσαμε λίγα μέτρα παρά πέρα. Ο κόσμος καιγόταν! Έπεφτε από τα βαγόνια. Βγήκαν και άνθρωποι που ήταν καλά, με βαλίτσες. Ο Στέλιος ήταν ξυπόλυτος και κρύωνε. Ζητάγαμε από τον κόσμο να μας δώσει μπουφάν. Μου έλεγε να πάμε στη φωτιά που έβγαζε το βαγόνι για να ζεσταθεί. Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε, ότι αυτές ήταν οι τελευταίες μας στιγμές».

Από τα δύο παιδιά, το αγόρι τραυματίστηκε πιο σοβαρά, στη φονική σύγκρουση. «Ο Στέλιος είχε κάποια εγκαύματα, εγώ είχα σπάσει τη σπονδυλική στήλη στα πλευρά, κάποιο κάταγμα στο πόδι…». Στην κατάσταση αυτή βρήκαν κουράγιο και άρχισαν να περπατούν μέσα στη νύχτα για να σωθούν. Και τα κατάφεραν. Σύμφωνα με τα όσα είπε το κορίτσι στην Τατιάνα Στεφανίδου, ήταν οι πρώτοι τραυματίες που πήραν τα ασθενοφόρα. Ο Στέλιος είχε τον αριθμό ένα και εκείνη τον αριθμό δύο…

«Εμείς όταν βγήκαμε ήταν πάρα πολύ νωρίς. Όταν βγήκαμε ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Δεν είδα να βγαίνουν άλλοι από το κυλικείο που είχε μετατραπεί σε μάζα. Είχε καεί όλο. Δεν ξεχώριζες ότι εκεί ήταν το κυλικείο και βγήκαμε από εκεί. Κόσμος πήδαγε για να σωθεί αλλά από το άλλο βαγόνι, που είχε πέσει πάνω από το κυλικείο. Κανένας δεν ξέρω αν βγήκε από το κυλικείο και αν τα κατάφερε».

Σχετικά Άρθρα