Τέμπη: Θρήνος στην κηδεία της 26χρονης σοπράνο – Tαξίδευε μαζί με την τυφλή γάτα της

 Τέμπη: Θρήνος στην κηδεία της 26χρονης σοπράνο – Tαξίδευε μαζί με την τυφλή γάτα της

Σε κλίμα πένθους έχει βυθιστεί το Ωραιόκαστρο για την 26χρονη σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, η οποία επέβαινε σε ένα από τα μπροστινά βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, μαζί με την αγαπημένη της γάτα.

Η κηδεία για το «αηδόνι του Ωραιοκάστρου», όπως την αποκαλούσαν οι κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στη Γαλήνη. Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας για το «τελευταίο αντίο».

Οι γονείς και οι φίλοι της Ελισάβερ έζησαν ώρες αγωνίας καθώς για ημέρας μετά το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη δεν είχε καταστεί εφικτό να ταυτοποιηθεί η σορός της.

Φίλοι και συγγενείς αναζητούσαν ένα σημάδι για την Ελισάβετ. Την Παρασκευή βρέθηκε νεκρή η γάτα της, κάποια μέτρα απόσταση από τον τόπο του δυστυχήματος, μέσα στη γατοφόρο. Το τυφλό γατί που είχε διασώσει η Ελισάβετ ταξίδευε πάντα και παντού μαζί της. Τη στιγμή της σύγκρουσης φαίνεται ότι εκτοξεύτηκε εκτός του τρένου.

Το Σάββατο δυστυχώς ήρθαν τα θλιβερά νέα καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της Ελισάβετ.

Η νεαρή σοπράνο έμενε στη Θεσσαλονίκη ωστόσο ταξίδευε συνεχώς στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεων. «Η Ελισάβετ είναι ένα κορίτσι πάρα πολύ καλόψυχο και γλυκό πραγματικά, πάντα με ένα χαμόγελο, με τον καλό τον λόγο. Είναι σοπράνο, απολαμβάνει τη ζωή, της αρέσει η τέχνη, πηγαίνει συχνά σε εκθέσεις», έλεγε φιλικό της πρόσωπο όταν ακόμη θεωρούνταν αγνοούμενη.

Στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχασαν συνολικά τη ζωή τους 57 άτομα. Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το διάλειμμα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Οσοι έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν την ώρα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη στο πρώτο βαγόνι, στην πρώτη θέση και στο δεύτερο όπου βρισκόταν το κυλικείο, το οποίο μετά τη συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σχετικά Άρθρα