Μήνυση πατέρα θύματος κατά Καραμανλή

 Μήνυση πατέρα θύματος κατά Καραμανλή

Προ των πυλών οι νομικές διαδικασίες κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος προαναγγέλλει μήνυση κατά του παραιτηθέντα υπουργού από πατέρα θύματος. Πρόκειται για τον πατέρα του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος είχε κατέβει στην Αθήνα για να ζητήσει την κοπέλα του σε γάμο και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Ασλανίδης σημείωσε ότι έχει λάβει εντολή να καταθέσει μήνυση και στη συνέχεια αγωγή κατά του Κ. Καραμανλή, ο οποίος πριν από το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι είναι ασφαλείς οι σιδηροδρομικές μεταφορές. Η αναφορά αυτή σχετίζεται με τις απερίγραπτες δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών στις 20 Φεβρουαρίου, όταν δήλωνε ενοχλημένος και θιγμένος από ερώτηση της αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των τρένων. «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Όταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Είστε αδιάβαστος, δυστυχώς όπως πολλοί συνάδερφοι σας. Έχετε μπερδέψει την κατάσταση» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο δικηγόρος σημείωσε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες «κατά παντός υπευθύνου είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, σημειώνοντας ότι η ιταλική εταιρεία επιχειρεί να αποδομήσει τις ευθύνες που της αποδίδονται». 

Σχετικά Άρθρα