Τέμπη: Νέες μαζικές διαδηλώσεις από μαθητές και φοιτητές – Πλημμύρισε ο Πειραιάς – 57 άδειες καρέκλες στο Μεταφορών

 Τέμπη: Νέες μαζικές διαδηλώσεις από μαθητές και φοιτητές – Πλημμύρισε ο Πειραιάς – 57 άδειες καρέκλες στο Μεταφορών

Ογκώδης ήταν η συγκέντρωση των σχολείων του Πειραιά στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ολων των νεκρών γινόμαστε φωνή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», ήταν το κεντρικό σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα.

Η συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών έγινε στο Δημοτικό Θέατρο κι ακολούθως το τεράστιο σε όγκο πλήθος κινήθηκε με πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Στείλε όταν φτάσεις», «Όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», «Μας σκοτώσατε τα όνειρα», οι μαθητές, εξέφρασαν την οργή τους και απαίτησαν την τιμωρία όσων ευθύνονται «για το έγκλημα».

 Στον σταθμό του Προαστιακού στον Πειραιά, οι μαθητές άφησαν λουλούδια στην μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ άπλωσαν και ένα μαύρο πανί μπροστά από τον σταθμό.

Διαμαρτυρία στο υπ. Μεταφορών

Το πρωί της Δευτέρας (6/3), πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιώντας δράση διαμαρτυρίας.

Eκεί οι φοιτητές είχαν βάλει στην σειρά καρέκλες και είχαν τοποθετήσει πάνω κόκκινα γαρύφαλλα, στη μνήμη των συμφοιτητών τους που χάθηκαν. Στον χώρο είχαν αναρτήσει πανό με κεντρικό μήνυμα «οι συμφοιτητές μας λείπουν».

Οι φωνές τους ενώθηκαν εκεί για να φωνάξουν το σύνθημα «Πουλήσατε τα πάντα, είστε δολοφόνοι, με αίμα φοιτητών βουλιάζει το βαγόνι», αλλά και «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία κάτω η Νέα Δημοκρατία».

Παραταγμένοι εκεί, φοιτητές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν πάνω «ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» και «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ».

Σχετικά Άρθρα