Συνήγορος σταθμάρχη: “H δική του ευθύνη αφορά ένα μικρό μέρος των εγκληματικών ελλείψεων”

 Συνήγορος σταθμάρχη: “H δική του ευθύνη αφορά ένα μικρό μέρος των εγκληματικών ελλείψεων”

]«Η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα», αναφέρει σε δήλωση του ο καθηγητής Νομικής Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης που μαζί με τους δύο συναδέλφους του δικηγόρους της Λάρισας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σταθμάρχη.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ο κ. Χαραλαμπάκης.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρει στην δήλωση του τα εξής:

«Από τους συναδέλφους μου δικηγόρους Λάρισας κ. Στ. Παντζαρτζίδη και κ. Φ. Κωστούλη ζητήθηκε η συνδρομή μου στην υπεράσπιση του σταθμάρχη Λάρισας κ. Σαμαρά, κυρίως λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης σοβαρών νομικών ζητημάτων που άπτονται της  υπόθεσης.  

 Οι ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την απολογία του κατηγορουμένου στα επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενα κακουργήματα, όπως το προκείμενο, είναι προφανές ότι δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για την οργάνωση μιας πλήρους και τεκμηριωμένης υπεράσπισης. Εξάλλου, την παρούσα στιγμή τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ακόμα ισχνότατα.  

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αλλά κυρίως και με τις σοβαρές, όπως έχει ήδη καταδειχθεί, παθογένειες του συστήματος σε  υποδομές, οργάνωση και λειτουργία που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία για ένα ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα. 

Όπως θα διαπιστώσατε ήδη ο κ. Σαμαράς τόσο κατά την προανακριτική του κατάθεση όσο και κατά την απολογία του δεν ακολούθησε κάποια επιτηδευμένη υπερασπιστική γραμμή, αλλά με αυθορμητισμό, ευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με  ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη,  στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό  δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές  έρευνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα