Το Μαξίμου σχεδιάζει… τη φυγή στο μέλλον – Τρία βήματα για εκτόνωση της οργής από την τραγωδία στα Τέμπη και επιστροφή στην καθημερινότητα

 Το Μαξίμου σχεδιάζει… τη φυγή στο μέλλον – Τρία βήματα για εκτόνωση της οργής από την τραγωδία στα Τέμπη και επιστροφή στην καθημερινότητα

Τα επόμενα βήματα μετά την τραγωδία στα Τέμπη σχεδιάζει η κυβέρνηση τα οποία από την Δευτέρα θα τεθούν στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την σύσταση της υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η «φυγή» στο μέλλον γνωρίζοντας όμως πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα επιτακτικά ερωτήματα της κοινωνίας.

Για αυτό το λόγο συστήθηκε σε χρόνο εξπρές η ειδική επιτροπή ώστε να δώσει απαντήσεις στα «γιατί» της κοινής γνώμης που παρακολουθεί συντετριμμένη της εξελίξεις.

Το δεύτερο βήμα, που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση είναι η «επιστροφή στην καθημερινότητα». Το τέλος του τριήμερου πένθους και η επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, από τη Δευτέρα θα σημάνουν την σταδιακή επιστροφή στην πολιτική καθημερινότητα αλλά με χαμηλούς τόνους όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Από την κυβέρνηση γνωρίζουν καλά πως πρέπει να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στην κοινωνία ώστε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις χωρίς όμως κυβερνητικά ή κομματικά στελέχη να τροφοδοτούν με προκλητικές δηλώσεις και πράξεις τους την οργή των πολιτών.

Το τρίτο βήμα είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού εφόσον οδεύουμε προς τις κάλπες. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπο τον πρωθυπουργό στο οποίο μεταξύ άλλων θα καθοριστεί το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού κι ενδέχεται να προαναγγελθεί ο χρόνος των επόμενων  εκλογών.  

  • Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε καθοριστεί για την Παρασκευή 3 του μήνα αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε προαναγγείλει πως στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα δίνονταν απαντήσεις για το χρόνο των εκλογών.

Πάντως μέχρι τώρα συνεργάτες του πρωθυπουργού αρνούνται κατηγορηματικά να ανοίξουν συζήτηση για το χρόνο των εκλογών, λόγω του τριήμερου πένθους, λέγοντας πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  

Σχετικά Άρθρα