Τουρκία: Θρίλερ με 45χρονη Ελληνίδα – Συνελήφθη με την κατηγορία μεταφοράς γκιουλενιστών

 Τουρκία: Θρίλερ με 45χρονη Ελληνίδα – Συνελήφθη με την κατηγορία μεταφοράς γκιουλενιστών

Συνελήφθη, την Τρίτη, 45χρονη στο Τελωνείο Υψάλων, στον Έβρο, με την κατηγορία ότι έκρυβε στο κάμπριο Ι.Χ της δυο Σύρους μετανάστες που μπορεί να συνδέονται με τον εξόριστο ιεροκήρυκα στις ΗΠΑ και αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η 45χρονη γυναίκα εξακολουθεί να κρατείται από τις τουρκικές Αρχές αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες ενώ δεν έχει δυνατότητα επικοινωνίας με την οικογένεια της.

«Ήταν δυο Σύροι, απ’ εκείνους που έπεσαν θύματα του καταστροφικού σεισμού. Δεν μπήκαν στο πορτμπαγκαζ αλλά στο πίσω κάθισμα. Το αυτοκίνητο της κόρης μου είναι κάμπριο και δεν έχει χώρους στο πόρτμπαγκαζ για να μπουν μέσα δυο άνθρωποι. Μπαίνοντας λοιπόν στο Τελωνείο η κόρη μου, ο ένας απ’ τους δυο πήδηξε μέσα στο αυτοκίνητό της για να τον περάσει από τα σύνορα. Τότε τον είδαν οι Τούρκοι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν όλους», είναι η εκδοχή του πατέρα της κρατούμενης.

IMG_5036

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, οι δυο άντρες, για τους οποίους δεν έχει διευκρινιστεί εάν πράγματι είναι Σύροι μετανάστες ή Τούρκοι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, σκόπευαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα με τη βοήθεια της 45χρονης γυναίκας, η οποία μπαινόβγαινε τακτικά στην Τουρκία.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Προξενείο της Ανδριανούπολης και την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος από την Τουρκία προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες προσπάθειες για την αποφυλάκιση της 45χρονης.

Σχετικά Άρθρα