Στην Αθήνα η επιτροπή LIBE για το κράτος δικαίου: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Ράμμο- Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη

 Στην Αθήνα η επιτροπή LIBE για το κράτος δικαίου: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Ράμμο- Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) θα βρεθεί στην Αθήνα το τριήμερο 6-8 Μαρτίου.

Οι ευρωβουλευτές θα φτάσουν στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της διερευνητικής τους αποστολής σκοπεύουν να συναντηθούν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ανώτερα μέλη της κυβέρνησης.

Έχουν προγραμματιστεί αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της οικογένειας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ)- και με την ηγεσία της Αστυνομίας και της συνοριακής υπηρεσίας της ΕΕ Frontex, καθώς και της Υπηρεσίας Ασύλου της ΕΕ.

Συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της αντιπροσωπείας του ΕΚ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το μεσημέρι.

Η διερευνητική αποστολή διοργανώνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) και σύμφωνα με την εντολή της DRFMG (ομάδα εργασίας για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα).

Οι ευρωβουλευτές που ταξιδεύουν στην Αθήνα είναι οι εξής:

  • Sophie IN ‘T VELD (RE, NL) (πρόεδρος της αντιπροσωπείας)
  • Isabel WISELER-LIMA (ΕΛΚ, LU)
  • Katarina BARLEY (S&D, DE)
  • Gwendoline DELBOS-CORFIELD (Πράσινοι/EFA, FR)
  • Patricia CHAGNON (ID, FR)
  • Κωνσταντίνος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Η Αριστερά, EL)

Σκοπός της αποστολής είναι η αποτίμηση των νέων εξελίξεων στη χώρα και η συνέχιση των εργασιών της DRFMG που είναι αφιερωμένες στην κατάσταση στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση του κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει την επίσκεψη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) στην Ελλάδα, αποκαλύπτει με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στην ανάρτησή του: “Η Κυβέρνηση Μητσοτακη προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη της LIBE. Στο Προεδρείο του ΕΚ (Αριστερά-Σοσιαλιστές-Πράσινοι- Renew) είπαμε ΟΧΙ στην μεθόδευση! Η αποστολή του ΕΚ κ ο διάλογος για το κράτους δικαίου, θα γίνει. Ελπίζω να μην κρυφτούν οι αρμόδιοι!”.

Σχετικά Άρθρα