Μαξίμου: Επικοινωνιακός προβληματισμός – Πίεση για άμεσες απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών, διαρκείς ανατροπές στον χρόνο των εκλογών

 Μαξίμου: Επικοινωνιακός προβληματισμός – Πίεση για άμεσες απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών, διαρκείς ανατροπές στον χρόνο των εκλογών

Όλα τίθενται επι τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το χρόνο των εκλογών. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα καθώς η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην διεξαγωγή των ερευνών που προκάλεσαν την τραγωδία. 

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως όσο περνούν οι μέρες τόσο η πίεση της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης θα εντείνεται για να δωθούν απαντήσεις στο τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε στο πολύνεκρο δυστύχημα. 

  • Υπο αυτά τα δεδομένα, ο χρόνος θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για το κυβερνών κόμμα εφόσον γνωρίζουν πως οι πολίτες αναμένουν γρήγορα  ουσιαστικές απαντήσεις. Έτσι, το σενάριο για προσφυγή στις κάλπες στις 9 Απριλίου παραμένει «ζωντανό».

Σε περίπτωση που προκριθεί ο αρχικός σχεδιασμός για εκλογές την Κυριακή των Βαίων τότε υπάρχει χρονικό περιθώριο για να λήξει τις εργασίες της η Βουλή ως τις 17 Μαρτίου, και να οδηγηθούμε σε προεκλογική περίοδο 21 ημερών όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

  • Σε αυτή την περίπτωση ασφαλώς, θα αλλάξει η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ, θα πέσουν οι τόνοι της γενικής πολιτικής αντιπαράθεσης και οι περιοδείες των στελεχών δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση με πανυγυρικό ύφος. 

Απο Δευτέρα, αναμένεται να ληφθούν πιο συγκεκριμένες αποφάσεις για την στρατηγική των επόμενων ημερών και να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί και το Υπουργικό Συμβούλιο υπο τον Πρωθυπουργό. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη μέχρι τώρα ισχύουν αυτά που έχει πεί ο πρωθυπουργός όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών υπενθυμίζοντας την φράση του πως «οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη». 

Σχετικά Άρθρα