Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ και η ανάρτηση του Αρκά

 Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ και η ανάρτηση του Αρκά

Την επομένη της εθνικής τραγωδία στα Τέμπη και ενώ η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο Εθνικό πένθος για την τραγωδία των Τεμπών η αποτύπωση της επικαιρότητας στον Τύπο έχει τη δική της σημασία. Κυριαρχεί ασφαλώς σε όλα τα πρωτοσέλιδα το μαύρο γεγονός, τα ερωτήματα αλλά αλλά και οι εγκληματικές ευθύνες.

Κατά τη γνώμη μας ξεχωρίζει το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ που αντικατοπτρίζει όλη την αγωνία και τον οδυρμό σε τέσσερις λέξεις:

“Πάρε με όταν φθάσεις”

Είναι η τελευταία συνομιλία ενός φοιτητή με τη μάνα του πριν συμβεί το μοιραίο. Είναι η συνομιλία που έχουν όλοι οι γονείς και όλοι μας όταν κάποιος δικό μας άνθρωπος φεύγει για ταξίδι.

Καθηλώνει και το νέο σκίτσο του  Αρκά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εικονίζεται ένα μικρό κορίτσι – άγγελος μέσα στο διαλυμένο τρένο.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Σχετικά Άρθρα