Τέμπη : Πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου ο αδελφός και ο πατέρας μου — Δεν θέλω την στήριξη κανενός – Περιμένουν τις εκλογές…

 Τέμπη : Πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου ο αδελφός και ο πατέρας μου — Δεν θέλω την στήριξη κανενός – Περιμένουν τις εκλογές…

Ξεχειλίζει η οργή και ο πόνος των συγγενών που ζητούν απαντήσεις για να μάθουν τι έχει συμβεί με τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει κάτι γι αυτό. Νέα παιδιά. Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών. Είχε την ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λέει τίποτα γι αυτό», αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΙ νεαρός συγγενής επιβατών που αγνοούνται μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για τους συγγενείς του.

Μέσα στο τρένο βρίσκονταν ο πατέρας και ο αδερφός του 

Ο ίδιος αναφέρει πως τόσο το εισιτήριο του αδερφού του όσο και του πατέρα του κλείστηκαν ηλεκτρονικά, ωστόσο μέχρι και σήμερα η εταιρία δεν τον έχει ενημερώσει σε ποιο βαγόνι κάθονταν. 

«Έρχεται χθες εδώ ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Υγείας. Για ποιο λόγο; Να κάνουν τι; Να δώσουν εξηγήσεις σε ποιον; Σήμερα που είναι; Έφεραν την υφυπουργό Υγείας σήμερα; Να μου πει τι; Δεν μας έχει ενημερώσει κάνεις. Κανείς δεν μας έχει πει πόσα άτομα ήταν μέσα στο τρένο. Κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ο αυτόματος τηλεφωνητής της εταιρίας μιλάει για το ασφαλέστερο ταξίδι στην Ελλάδα. Τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και ακόμα δεν έχει πάρει κανείς τηλέφωνο πίσω. Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι και οι δύο είναι νεκροί αυτή την στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου. Έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό. Το γνωρίζω. Το θέμα είναι να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο».

Τονίζει πως δεν θέλει κάποιος να πάει να του δώσει στήριξη. «Θα στηριχθώ μόνος μου».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν τόσοι.

«Που είναι όλοι τους. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’όλα», καταλήγει ο ίδιος.

Έως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων που έχουν ανασυρθεί – Συνεχίζονται οι έρευνες

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του DNA, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. 

Σχετικά Άρθρα