Τέμπη: “Δεν αναζητούμε πλέον σορούς αλλά ανθρώπινα μέλη” 

 Τέμπη: “Δεν αναζητούμε πλέον σορούς αλλά ανθρώπινα μέλη” 

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει βυθίσει στο πένθος το πανελλήνιο καθώς δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι και φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους όταν το επιβατικό τρένο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία.

Οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον θρήνο και την οσμή του θανάτου είναι οι άνδρες των σωστικών συνεργείων, που κλήθηκαν εκτός από το να σώσουν επιζώντες, να ανασύρουν σορούς και σε κάποιες περιπτώσεις ό,τι απέμεινε από αυτές.

Ένας από τους διασώστες, ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, λίγο μετά τις έρευνες στο βαγόνι 3 και στη συνέχεια στο δεύτερο που ήταν το κυλικείο, και την ανάσυρση επτά ακόμα σορών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ραγίζει καρδιές με τα λόγια του.

«Ελπίζω σήμερα να αποδοθούν οι σοροί στους συγγενείς τους και να ησυχάσουν κι αυτοί»

«Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε πλέον αναζητούμε μέλη, όχι πια ανθρώπους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ταυτοποίησης μέσω της διαδικασίας DNA» συγκλονίζει ο κ. Παπαμαρκάκης.

«Χωρίς τα βαριά μηχανήματα δεν θα γινόταν τίποτα. Ήταν αρκετά άτομα στο κυλικείο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αποδοθούν στους οικείους τώρα πια οι άτυχοι επιβάτες, προκειμένου και αυτοί να αποδώσουν τις δέουσες τιμές και για να ησυχάσουν και οι οικογένειες» συνεχίζει.

«Μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, κανείς δεν θυμίζει Ράμπο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν διστάζουν να χωθούν κάτω, να αιωρούνται από πάνω σίδερα, για να βγάλουν έξω ένα νεκρό έτσι; Σκεφτείτε το αυτό, σκεφτείτε το τι προσδοκά να κάνει, για να τον αποδώσουν στην οικογένειά του» τόνισε ο εθελοντής διασώστης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σχετικά Άρθρα